Σε μείωση της παραγωγής προχώρησε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς ο τυφώνας Francine προβλεπόταν να περάσει ακριβώς ανατολικά της τοποθεσίας του, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν τις εργασίες στο διυλιστήριο Baton Rouge της Exxon Mobil Corp, στη Λουιζιάνα, αναφερει το Reuters.

Η Exxon σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή έως και το 20% της δυναμικότητας 522.500 βαρελιών την ημέρα (bpd) του διυλιστηρίου Baton Rouge μέχρι την Τετάρτη που θα βρισκεται σε εξέλιξη ο τυφώνας Francine. Το διυλιστήριο είναι το έκτο μεγαλύτερο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ιαπωνία: Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις και δρομολόγια τρένων εξαιτίας του τυφώνα Αμπίλ

«Παρακολουθούμε στενά και προετοιμαζόμαστε για έντονα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να επηρεάσουν τις επιχειρήσεις μας στο Baton Rouge», δήλωσε η εκπρόσωπος της Exxon, Lauren Kight. “Πρωταρχική μας εστίαση είναι η ασφάλεια του εργατικού δυναμικού και των κοινοτήτων μας στις πληγείσες περιοχές.  Συνεχίζουμε να τηρούμε τις δεσμεύσεις των πελατών.”

Η Φράνσιν ενισχύθηκε σε τυφώνα το βράδυ της Τρίτης, ωθώντας τους κατοίκους της Λουιζιάνα να εγκαταλείψουν την ενδοχώρα πριν από την αναμενόμενη πτώση της την Τετάρτη με απειλητικούς για τη ζωή ανέμους, βροχοπτώσεις και καταιγίδα ύψους έως και 3 μέτρων.

Το διυλιστήριο της Exxon και της Shell Plc , δυναμικότητας 233.702 βαρελιών την ημέρα (bpd) στο Norco της Λουιζιάνα σχεδίαζαν να βασίζονται σε πληρώματα “ridethrough” που θα εχουν την ευθύνη  για τη λειτουργία των διυλιστηρίων κατά τη διάρκεια της θύελλας.

Στο διυλιστήριο Norco, όλοι οι εργαζόμενοι εκτός από το πλήρωμα του ridethrough στάλθηκαν στο σπίτι το μεσημέρι της Τρίτης, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν τις λειτουργίες της Norco.

Η Shell επιβεβαίωσε σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε σε ιστότοπο της εταιρείας ότι το διυλιστήριο θα βασιζόταν σε πλήρωμα.

Μέτρα και σε άλλα διυλιστήρια

Η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει την πλήρη παραγωγή κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, ανέφεραν οι πηγές.

Στο διυλιστήριο Baton Rouge, το πλήρωμα που εκμεταλλεύεται το διυλιστήριο έχει προγραμματιστεί να εργάζεται σε βάρδιες 18 ωρών κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, ανέφεραν οι πηγές της Exxon.

Η Marathon Petroleum Corp αρνήθηκε να συζητήσει τα σχέδιά της για το διυλιστήριο Garyville των 597.000 (βαρελιών την ημέρα) bpd της Λουιζιάνα, το τέταρτο μεγαλύτερο της χώρας, κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

«Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε εφαρμόσει ολοκληρωμένα σχέδια και διαδικασίες για την προστασία των ανθρώπων, των περιουσιακών στοιχείων, των γειτόνων και του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών συνθηκών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Marathon, Jamal Kheiry.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή