Η PwC στις ΗΠΑ απολύει περίπου 1.800 εργαζόμενους, οι πρώτες απολύσεις από το 2009 και την αναδιάρθρωση του τεχνολογικού της ομίλου, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει επιβράδυνση στη ζήτηση για ορισμένες από τις συμβουλευτικές δραστηριότητές της, σύμφωνα με την WSJ.

PwC: Πρόστιμο 15 εκατ. από ρυθμιστική αρχή επειδή δεν ανέφερε υποψίες απάτης

Η λογιστική εταιρεία Big Four βρίσκεται στη διαδικασία περικοπής υπαλλήλων στις ΗΠΑ και αλλού, κυρίως στις συμβουλευτικές και τεχνολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ και των προϊόντων και τεχνολογίας, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι περικοπές, περίπου οι μισές από τις οποίες είναι offshore, καλύπτουν υπαλλήλους που είναι από συνεργάτες έως διευθύνοντες συμβούλους και περιλαμβάνουν επιχειρηματικές υπηρεσίες, λογιστικό έλεγχο και φορολογία, ανέφεραν οι πηγές.

Η PwC σχεδιάζει να ειδοποιήσει τους απολυθέντες, περίπου το 2,5% του εργατικού δυναμικού στη μονάδα των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ανέφεραν πηγές.

Αναδιάρθρωση με απολύσεις

Η PwC ανακοίνωσε την Τετάρτη τα σχέδιά της για απολύσεις και αναδιάρθρωση σε σημείωμα στο προσωπικό των ΗΠΑ που έλαβε η The Wall Street Journal. «Θα υπάρχει ένα στοιχείο περικοπής πόρων που θα επηρεάσει ένα σχετικά μικρό ποσοστό του πληθυσμού μας, κάτι που δεν είναι ποτέ εύκολο», ανέφερε στο υπόμνημα ο Paul Griggs, επικεφαλής της PwC στις ΗΠΑ.

Η PwC δήλωσε ότι οι τελευταίες επίσημες απολύσεις στις ΗΠΑ έγιναν το 2009. Το 2017, η εταιρεία προσέφερε στους εργαζομένους νέους ρόλους στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης και εάν οι εργαζόμενοι αρνούνταν, έφευγαν από την επιχείρηση.

Η PwC σχεδιάζει να αναδιαρθρώσει τις ομάδες προϊόντων και τεχνολογίας της για την περαιτέρω ενσωμάτωσή τους σε μεμονωμένους επιχειρηματικούς τομείς και εξορθολογισμό των διαδικασιών στις επιχειρηματικές υπηρεσίες, ανέφερε ο Griggs ο οποίος ξεκίνησε μια δομική αναμόρφωση που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο, μεταθέτοντας περίπου 75.000 άτομα στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή