
«Η πολυαναμενόμενη Έκθεση Ντράγκι για την αποκατάσταση της χαμένης ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης έχει εκδοθεί και αποτελεί μια επείγουσα έκκληση για πολύ συγκεκριμένη δράση», γράφει μεταξύ άλλο στον προσωπικό του λογαριασμό στο LinkedIn ο διευθύνων σύμβουλος της Metlen Energy & Metals και πρόεδρος της Eurometaux Ευάγγελος Μυτιληναίος σχολιάζοντας την έκθεση Ντράγκι για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ.
«Ευτυχώς, η έκθεση δεν περιέχει απλώς μια ενδελεχή ανάλυση των προβλημάτων και συμπεράσματα υψηλού επιπέδου, αλλά προχωρά επίσης περαιτέρω, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις και λύσεις ανά τομέα. Σε αντίθεση με τις περισσότερες «προτάσεις» θεωρητικών οικονομολόγων στις Βρυξέλλες, οι οποίοι έχουν προ πολλού αποστασιοποιηθεί από την πραγματικότητα και τα οικονομικά της βιομηχανικής παραγωγής, πολλές από τις προτάσεις στην έκθεση του κ. Ντράγκι θα έχουν θετική απήχηση στην ταλαιπωρημένη βιομηχανία στην Ευρώπη, όχι τουλάχιστον επειδή αγγίζουν το κόστος» αναφέρει χαρακτηριστικά, καλώντας παράλληλα, όλους να διαβάσουν διεξοδικά την περιεκτική «εις βάθος ανάλυση και συστάσεις» πριν βιαστούν να «συνοψίσουν» και να υπεραπλουστεύσουν.
Ντράγκι: Το υπερόπλο και η μπάλα στις Βρυξέλλες
Ο κ. Μυτιληναίος γράφει ότι η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να αντιμετωπίζει αυτήν την έκθεση ως μια παροδική έκρηξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Κρίσιμα μέτρα
«Μεταξύ άλλων θεμάτων, το κείμενο εξετάζει κρίσιμα μέτρα και στοχευμένες έννοιες για βιομηχανίες έντασης ενέργειας (συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών εντάσεων που έχουν παραβλεφθεί ή ακόμα και αποδοκιμαστεί από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για χρόνια), κρίσιμες πρώτες ύλες, αγορές ηλεκτρικής ενέργειας & δίκτυα και άμυνα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο είναι σημαντικό ότι οι προτάσεις της έκθεσης απαιτούν μια επανεκτίμηση μιας μακροχρόνιας αντιαναπτυξιακής (και κατά της βιομηχανίας) νοοτροπίας, η οποία μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.
«Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα στο παρελθόν, υπό την ιδιότητά μου ως Διευθύνων Σύμβουλος της Metlen Energy & Metals και επίσης ως Προέδρου της Eurometaux (European Metals Association) τα τελευταία δύο χρόνια -και είναι ελπιδοφόρο ότι η κατανόηση είναι κοινή- εάν αντιμετωπίσουμε τη μαζική (και σε ορισμένες περιπτώσεις διαρθρωτική) διαφορά κόστους παραγωγής με άλλες δικαιοδοσίες, που προκαλείται κυρίως από ρυθμίσεις και πολιτικές, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της οικονομίας και της κοινωνικής ευημερίας της Ευρώπης. Ευρωπαϊκή», καταλήγει η ανάρτησή του.


Latest News

Νέα συνάντηση της task force για αποφυγή black out το Πάσχα - Τι έδειξαν τα crash test
Η ανάγκη ρύθμισης της παραγωγής οφείλεται στην αλματώδη αύξηση του ποσοστού της ηλεκτρικής ενέργειας που αντλεί η χώρα μας από ΑΠΕ

«Παραθυράκια» για να σπάσει τις συμβάσεις για το ρωσικό αέριο αναζητεί η ΕΕ
Οι Βρυξέλλες λένε ότι η επίκληση της ρήτρας «ανωτέρας βίας» θα επέτρεπε τη λύση της σύμβασης χωρίς κυρώσεις

Ο εκβιασμός Τραμπ και το δίλημμα της ΕΕ - Θα επιστρέψει στο ρωσικό αέριο;
Πόσο μπορεί να εμπιστευτεί την αδιάλλειπτη προμήθεια σε φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ η ΕΕ; - Μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα ενεργειακή εξάρτηση;

Οι στόχοι της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση - Τι είπαν Παπασταύρου - Hoekstra
Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση - Εξελίξεις για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Politico: Με αγορές LNG θα επιχειρήσει η ΕΕ να κατευνάσει τον Τραμπ
Η ΕΕ σχεδιάζει να ανοίξει ξανά συνομιλίες για την ενίσχυση των αγορών LNG από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Politico

Πακιστάν - Τουρκία θα ερευνήσουν το 4ο μεγαλύτερο κοίτασμα υδρογονανθράκων του κόσμου
Πακιστάν και Τουρκία υπέγραψαν αυτή την εβδομάδα συμφωνία στο Ισλαμαμπάντ για να υποβάλουν από κοινού προσφορά για 40 υπεράκτια οικόπεδα

McKinsey & Company: Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα για τα νέα δεδομένα της ενεργειακής μετάβασης;
Η ενεργειακή μετάβαση βρίσκεται σε φάση επαναπροσδιορισμού και ο κλάδος της Ενέργειας στην Ελλάδα, καλείται να προσεγγίσει εκ νέου τις προτεραιότητές του, επισήμανε ο Λευτέρης Χαραλάμπους της McKinsey

Υπεγράφη η δεύτερη Υπουργική Απόφαση για τη Chevron
Η σημερινή Υπουργική Απόφαση για τη C\hevron έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις εν λόγω θαλάσσιες περιοχές

Delphi Economic Forum X: Η Ελλάδα κόμβος ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή
O υφυπουργός Ενέργειας, Νίκος Τσάφος μαζί με τον Geoffrey R. Pyatt, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέδειξαν τον ρόλο της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής

Πρωτοβουλία Παπασταύρου στην ΕΕ για τις τιμές ενέργειας - Το στοίχημα του καλοκαιριού
Οι πέντε χώρες που ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μην παρατηρηθούν οι στρεβλώσεις το περασμένου καλοκαιριού