«Η πολυαναμενόμενη Έκθεση Ντράγκι για την αποκατάσταση της χαμένης ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης έχει εκδοθεί και αποτελεί μια επείγουσα έκκληση για πολύ συγκεκριμένη δράση», γράφει μεταξύ άλλο στον προσωπικό του λογαριασμό στο LinkedIn ο διευθύνων σύμβουλος της Metlen Energy & Metals και πρόεδρος της Eurometaux Ευάγγελος Μυτιληναίος σχολιάζοντας την έκθεση Ντράγκι για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ.

«Ευτυχώς, η έκθεση δεν περιέχει απλώς μια ενδελεχή ανάλυση των προβλημάτων και συμπεράσματα υψηλού επιπέδου, αλλά προχωρά επίσης περαιτέρω, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις και λύσεις ανά τομέα. Σε αντίθεση με τις περισσότερες «προτάσεις» θεωρητικών οικονομολόγων στις Βρυξέλλες, οι οποίοι έχουν προ πολλού αποστασιοποιηθεί από την πραγματικότητα και τα οικονομικά της βιομηχανικής παραγωγής, πολλές από τις προτάσεις στην έκθεση του κ. Ντράγκι θα έχουν θετική απήχηση στην ταλαιπωρημένη βιομηχανία στην Ευρώπη, όχι τουλάχιστον επειδή αγγίζουν το κόστος» αναφέρει χαρακτηριστικά, καλώντας παράλληλα, όλους να διαβάσουν διεξοδικά την περιεκτική «εις βάθος ανάλυση και συστάσεις» πριν βιαστούν να «συνοψίσουν» και να υπεραπλουστεύσουν.

Ντράγκι: Το υπερόπλο και η μπάλα στις Βρυξέλλες

Ο κ. Μυτιληναίος γράφει ότι η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να αντιμετωπίζει αυτήν την έκθεση ως μια παροδική έκρηξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Κρίσιμα μέτρα

«Μεταξύ άλλων θεμάτων, το κείμενο εξετάζει κρίσιμα μέτρα και στοχευμένες έννοιες για βιομηχανίες έντασης ενέργειας (συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών εντάσεων που έχουν παραβλεφθεί ή ακόμα και αποδοκιμαστεί από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για χρόνια), κρίσιμες πρώτες ύλες, αγορές ηλεκτρικής ενέργειας & δίκτυα και άμυνα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι σημαντικό ότι οι προτάσεις της έκθεσης απαιτούν μια επανεκτίμηση μιας μακροχρόνιας αντιαναπτυξιακής (και κατά της βιομηχανίας) νοοτροπίας, η οποία μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.

«Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα στο παρελθόν, υπό την ιδιότητά μου ως Διευθύνων Σύμβουλος της Metlen Energy & Metals και επίσης ως Προέδρου της Eurometaux (European Metals Association) τα τελευταία δύο χρόνια -και είναι ελπιδοφόρο ότι η κατανόηση είναι κοινή- εάν αντιμετωπίσουμε τη μαζική (και σε ορισμένες περιπτώσεις διαρθρωτική) διαφορά κόστους παραγωγής με άλλες δικαιοδοσίες, που προκαλείται κυρίως από ρυθμίσεις και πολιτικές, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της οικονομίας και της κοινωνικής ευημερίας της Ευρώπης. Ευρωπαϊκή», καταλήγει η ανάρτησή του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια