Η GENESIS Pharma ανακοίνωσε αποκλειστική εμπορική συμφωνία με την Santhera Pharmaceuticals για το φάρμακο vamorolone (βαμορολόνη), που ενδείκνυται για τη θεραπεία της μυϊκής δυστροφίας Duchenne (DMD), σε 20 αγορές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία που αποσκοπεί να καλύψει ανεκπλήρωτες θεραπευτικές ανάγκες, επιτρέποντας στην GENESIS Pharma να διαθέσει τη βαμορολόνη σε: Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Κροατία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία και Κόσοβο.

Στο «μικροσκόπιο» της Ε.Ε. οι ελλείψεις στα 11 πιο κρίσιμα φάρμακα

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη βαμορολόνη για τη θεραπεία της μυϊκής δυστροφίας Duchenne σε ασθενείς ηλικίας 4 ετών και άνω τον Δεκέμβριο του 2023.

Επέκταση παγκόσμιας διαθεσιμότητας

«Η συμφωνία με την GENESIS Pharma σηματοδοτεί ένα σημαντικό επίτευγμα για την Santhera καθώς επεκτείνουμε την παγκόσμια διαθεσιμότητα της βαμορολόνης. Μέσα από τη συνεργασία μας με εταιρείες που διαθέτουν τεχνογνωσία και βαθιά κατανόηση των εξειδικευμένων αγορών, διασφαλίζουμε τη βέλτιστη πρόσβαση των ασθενών», δήλωσε ο Geert Jan van Daal, MD, PhD, Chief Commercial Officer της Santhera. «Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα σε σχέση με τη στρατηγική μας να εστιάσουμε με δικές μας ομάδες σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγορές, χτίζοντας παράλληλα συνεργασίες με τις καλύτερες εταιρείες για τις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης».

Εστίαση στις σπάνιες παθήσεις

Ο κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma δήλωσε: «Η εστίασή μας στον τομέα των σπανίων παθήσεων είναι σημαντική, με μια μεγάλη πλέον εμπειρία στη διάθεση ορφανών θεραπειών που μετρά πάνω από είκοσι χρόνια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Santhera εμπιστεύτηκε τις δυνατότητές μας στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, δίνοντάς μας την ευκαιρία να εντάξουμε τη βαμορολόνη στο ευρύ και ισχυρό χαρτοφυλάκιο ορφανών θεραπειών που διαθέτουμε. Θα εργαστούμε εντατικά με την Santhera για να διασφαλίσουμε την ομαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση για τους ασθενείς που μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την καινοτόμο θεραπεία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις