Με ταμείο της Ideal Holdings γεμάτο, καθώς η «δύναμη πυρός» ανέρχεται στα 180 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω της ολοκλήρωσης της πώλησης της βιομηχανίας πωμάτων Astir Vitogiannis στην ιταλική Guala Closures, η εισηγμένη έχει δρομολογήσει μία ακόμη εξαγορά μέχρι το τέλος του 2024 «αν δεν έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες στην αγορά».

Ideal Holdings: Τριψήφια αύξηση εσόδων και EBITDA για το α’ εξάμηνο του 2024

Αυτό προανήγγειλε χθες ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος της Ideal Holdings στο χθεσινό conference call, ενώ να αξίζει να αναφερθεί ότι στο «ραντάρ» του ομίλου υπάρχουν ακόμη δύο με τρεις εξαγορές.

Οι στόχοι για τον τομέα της πληροφορικής

Ήδη η Ideal Holdings επέκτεινε το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων της μέσα στο 2024, προχωρώντας στην εξαγορά του 75% των μετοχών της εταιρείας BlueStream η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών υποδομής τόσο σε on-premises όσο και σε multi cloud περιβάλλοντα, μετεγκατάστασης στο cloud, διαθεσιμότητας δεδομένων και outsourcing.

Η αξία της συναλλαγής, ήταν 12,2 εκατ. και χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τα αδιάθετα κεφάλαια του Κοινού Ομολογιακού Δανείου, που εξέδωσε η εταιρεία στις 15.12.2023.

Σε κάθε περίπτωση, κεντρικός στόχος παραμένει η επέκταση του αποτυπώματος της Ideal στον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στα συμβόλαια με τον ιδιωτικό τομέα και η επέκταση του πελατολογίου και σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Κύπρο.

O τομέας της πληροφορικής είχε το α’ εξάμηνο αύξηση EBITDA κατά 51% στα 8,9 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα της αύξησης των εσόδων κατά 65% στα 82,7 εκατ. ευρώ και αύξηση των κερδών μετά από φόρους κατά 59% στα 5,4 εκατ. ευρώ.

Ρεκόρ tax free πωλήσεων για τα πολυκαταστήματα Attica

Σε ό,τι σε ό,τι αφορά τα «Αττικά Πολυκαταστήματα», που απέφεραν στον όμιλο τζίρο 102,2 εκατ. ευρώ (+11%) το α’ εξάμηνο, η στρατηγική ανάπτυξης εστιάζει στην παρούσα συγκυρία στην περαιτέρω ενίσχυση του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας με έμφαση στα είδη μόδας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση το 2025 εκτιμάται ότι η ανάπτυξη θα ακολουθήσει την τάση του τελευταίου τριμήνου του 2024.

Ας σημειωθεί ότι τα πολυκαταστήματα Attica κατέγραψαν ρεκόρ tax free πωλήσεων το α’ εξάμηνο του 2024 με τις σχετικές πωλήσεις να αυξάνονται σε όγκο κατά 32% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις