
Με ταμείο της Ideal Holdings γεμάτο, καθώς η «δύναμη πυρός» ανέρχεται στα 180 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω της ολοκλήρωσης της πώλησης της βιομηχανίας πωμάτων Astir Vitogiannis στην ιταλική Guala Closures, η εισηγμένη έχει δρομολογήσει μία ακόμη εξαγορά μέχρι το τέλος του 2024 «αν δεν έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες στην αγορά».
Ideal Holdings: Τριψήφια αύξηση εσόδων και EBITDA για το α’ εξάμηνο του 2024
Αυτό προανήγγειλε χθες ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος της Ideal Holdings στο χθεσινό conference call, ενώ να αξίζει να αναφερθεί ότι στο «ραντάρ» του ομίλου υπάρχουν ακόμη δύο με τρεις εξαγορές.
Οι στόχοι για τον τομέα της πληροφορικής
Ήδη η Ideal Holdings επέκτεινε το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων της μέσα στο 2024, προχωρώντας στην εξαγορά του 75% των μετοχών της εταιρείας BlueStream η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών υποδομής τόσο σε on-premises όσο και σε multi cloud περιβάλλοντα, μετεγκατάστασης στο cloud, διαθεσιμότητας δεδομένων και outsourcing.
Η αξία της συναλλαγής, ήταν 12,2 εκατ. και χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τα αδιάθετα κεφάλαια του Κοινού Ομολογιακού Δανείου, που εξέδωσε η εταιρεία στις 15.12.2023.
Σε κάθε περίπτωση, κεντρικός στόχος παραμένει η επέκταση του αποτυπώματος της Ideal στον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στα συμβόλαια με τον ιδιωτικό τομέα και η επέκταση του πελατολογίου και σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Κύπρο.
O τομέας της πληροφορικής είχε το α’ εξάμηνο αύξηση EBITDA κατά 51% στα 8,9 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα της αύξησης των εσόδων κατά 65% στα 82,7 εκατ. ευρώ και αύξηση των κερδών μετά από φόρους κατά 59% στα 5,4 εκατ. ευρώ.
Ρεκόρ tax free πωλήσεων για τα πολυκαταστήματα Attica
Σε ό,τι σε ό,τι αφορά τα «Αττικά Πολυκαταστήματα», που απέφεραν στον όμιλο τζίρο 102,2 εκατ. ευρώ (+11%) το α’ εξάμηνο, η στρατηγική ανάπτυξης εστιάζει στην παρούσα συγκυρία στην περαιτέρω ενίσχυση του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας με έμφαση στα είδη μόδας.
Σύμφωνα με τη διοίκηση το 2025 εκτιμάται ότι η ανάπτυξη θα ακολουθήσει την τάση του τελευταίου τριμήνου του 2024.
Ας σημειωθεί ότι τα πολυκαταστήματα Attica κατέγραψαν ρεκόρ tax free πωλήσεων το α’ εξάμηνο του 2024 με τις σχετικές πωλήσεις να αυξάνονται σε όγκο κατά 32% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2023.


Latest News

ΚΕΕΕ: Η υπεραπόδοση τους πλεονάσματος πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία
Κάθε μέτρο ενίσχυσης της μικρομεσαίας τάξης μας βρίσκει σύμφωνους, λέει ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Βουτσινάς

Χατζηθεοδοσίου: Θετικά τα μέτρα στήριξης, αλλά δεν ακούσαμε τίποτα για τις ΜμΕ
Η αγορά περιμένει με αγωνία βελτιώσεις στον φορολογικό νόμο και στοχευμένα μέτρα που θα ενισχύουν την προσπάθεια βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δηλώνει ο κ. Χατζηθεοδοσίου

Edison: Ισχυρές οι προοπτικές της Theon το 2025
Η ζήτηση για στρατιωτικό εξοπλισμό συνεχίζει να αυξάνεται, ιδίως στην Ευρώπη, που αποτελεί το 82% των εσόδων της Theon, επισημαίνει η Edison

Intralot: Διαψεύδει δημοσιεύματα για διασυνοριακή συγχώνευση
Η απάντηση της Intralot στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Γεώργιος Μυλωνάς (ALUMIL): «Μπορούμε να προσαρμοζόμαστε σε κάθε αγορά»
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ALUMIL μίλησε στο 10ο Οικονομικό Forum των Δελφών για τις νέες προκλήσεις και τάσεις στον κλάδο του αλουμινίου

Ημέρα της Γης: Η ΔΕΗ επενδύει στην καθαρή ενέργεια για βιώσιμη ανάπτυξη
Τι περιλαμβάνουν οι δεσμέυσεις του ομίλου ΔΕΗ για μείωση των άμεσων εκπομπών CO2

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Αύξηση σε τζίρο και EBITDA – Νέα επένδυση στη Ροδόπη
Η ZΜΘ ενισχύει την παρουσία της στο εξωτερικό με είσοδο σε νέες αγορές υλοποιώντας αύξηση εξαγωγών κατά 15% και στρατηγικές συνεργασίες με διανομείς σε 12 χώρες

Πλώρη για το ΧΑ βάζει η Qualco - Στόχος η άντληση 70 εκατ. ευρώ
Ο όμιλος αναμένεται να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να χρηματοδοτήσει εξαγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Επένδυση της ALTER EGO VENTURES στην eGaming Couch Heroes
H ALTER EGO VENTURES απέκτησε το 1% της eGaming Couch Heroes, με ιδρυτή και CEO τον Βαρδή Βαρδινογιάννη

Θανόπουλος στον ΟΤ: «Γινόμαστε 100% αυτόνομοι ενεργειακά - Τα σχέδια στο delivery»
Ο πρόεδρος της εταιρείας Θανόπουλος, Τέλης Θανόπουλος, μιλάει στον ΟΤ για την πρόσφατη επένδυση σε ΑΠΕ, τη σημασία του Q-Commerce στον κλάδο των τροφίμων και τα επόμενα σχέδια της αλυσίδας