Το Νέο Μηχανογραφημένο Σύστημα Διαμετακόμισης (NCTS-P5) για την Κρατική Τελωνειακή Υπηρεσία της Ουκρανίας ολοκλήρωσε η Netcompany-Intrasoft. Το NCTS-P5 της Ουκρανίας, βασίζεται στο τελωνειακό προϊόν ERMIS της Netcompany-Intrasoft.

Το σύστημα της Netcompany-Intrasoft διευκολύνει το εμπόριο, απλοποιώντας την εισαγωγή και εξαγωγή αγαθών με την ΕΕ, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στην ένταξή της στην ενιαία αγορά. Η σύμβαση ανατέθηκε στην εταιρεία από την Κεντρική Υπηρεσία Διαχείρισης Έργων (CPMA) και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Υποστήριξης της Διαχείρισης Δημόσιων Οικονομικών της ΕΕ για την Ουκρανία (EU4PFM).

Netcompany-Intrasoft: Οι 1.000 θέσεις εργασίας, τα 950 εκατ. ανεκτέλεστο και τα πλάνα για ευρωπαϊκά έργα

Σημειώνεται ότι το NCTS-P5 είναι υποχρεωτικό για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και τις χώρες που συμμετέχουν στη σύμβαση για ένα καθεστώς κοινής διαμετακόμισης και αφορά την εφαρμογή ενός Ψηφιακού Τελωνειακού Συστήματος που διασφαλίζει την απρόσκοπτη αλληλεπίδραση με τα τελωνειακά συστήματα μεταξύ των κρατών μελών.

Αξιοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρία της στον ψηφιακό μετασχηματισμό των τελωνείων, η Netcompany-Intrasoft ανέπτυξε το ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Τελωνειακού Κώδικα (Union Customs Code -UCC). Το σύστημα επωφελείται από την ευέλικτη και ανοιχτή αρχιτεκτονική δομή του ERMIS, της εμπορικά διαθέσιμης off-the-shelf (COTS) λύσης, βάσει της οποίας διασφαλίζεται η συμμόρφωση με όλα τα απαιτούμενα πρότυπα, μειώνοντας σημαντικά τους κινδύνους σφαλμάτων στο έργο και τη διάρκεια ολοκλήρωσής του.

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, CEO της Netcompany-Intrasoft, δήλωσε: «H συμμετοχή της Ουκρανίας στην ομάδα των χωρών που επέλεξαν το ERMIS ως πλατφόρμα υλοποίησης του NCTS-5, έχει σίγουρα μια ιδιαίτερη σημασία, με δεδομένη την τεράστια κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα και την άμεση ανάγκη να έρθει κοντά στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Με 20 χρόνια εμπειρίας στην ψηφιοποίηση των τελωνείων σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει μεγάλη αξία για εμάς να συμμετέχουμε σε έργα υποδομής που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της ενιαίας Ευρώπης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις