Και φέτος ο ΟΤ μεταφέρει τον «παλμό» της ΔΕΘ. Μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις και μέσα από συνεντεύξεις και πληροφορίες εκμαιεύει ειδήσεις και αποκαλύπτει το παρασκήνιο των γεγονότων.

Ο ΟΤ δίνει το βήμα σε οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, παρεμβαίνει, ανοίγει φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, θέτει ερωτήματα και αναζητά λύσεις.

Η 88η ΔΕΘ πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη καμπή για την ελληνική και διεθνή οικονομία, εν μέσω πρωτόγνωρων γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων και προκλήσεων για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την πράσινη μετάβαση.

Δείτε live όλα όσα συμβαίνουν στο στούντιο του ΟΤ

18:12 Ο κ. Τζέης αναφέρθηκε στη βάση δεδομένων η οποία απαρτίζεται από 200 εκατομμύρια επιχειρήσεις παγκοσμίως, των οποίων με τη βοήθεια της τεχνολογίας και άλλους αλγόριθμους που έχει αναπτύξει η Atradius εσωτερικά, έχει ανά πάσα στιγμή τη βέλτιστη οικονομική εικόνα για όλες αυτές τις επιχειρήσεις παγκοσμίως.

18:07 Διευκρινίζοντας αναφέρει «αν λοιπόν αυτός ο οφειλέτης πτωχεύσει και υπάρξει καθυστέρηση να πληρώσει τα χρήματα τα οποία οφείλει, όταν δηλαδή γίνει επισφαλής, τότε αποζημιώνει η ασφαλιστική εταιρεία. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν πρόκειται για μια διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει μήνες ή χρόνια, αλλά το πολύ σε έξι μήνες από την αρχική ημερομηνία πληρωμής της απαίτησης».

18:06 «Η ασφάλιση μιας εταιρείας παρέχεται με βάση συγκεκριμένες μεν προϋποθέσεις, αλλά με μεγάλα οφέλη», επισημαίνει ο κ. Τζέης.

18:05 Στο στούντιο του ΟΤ, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, ο Γεράσιμος Τζέης managing director της εταιρείας ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων και είσπραξης απαιτήσεων, Atradius για την Ελλάδα και τη Ρουμανία

18:02 Διάλειμμα

18:00 Οι καθυστερήσεις στην Δικαιοσύνη είναι αποτρεπτικές για τους εργαζόμενους, ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

17:57 Για την Επιθεώρηση Εργασίας αναφέρει ότι το πρόβλημά της είναι η υποστελέχωση της.

  • Όταν θα τρομάξουν οι εργοδότες με ελέγχους και πρόστιμα θα βελτιωθούν τα πράγματα.

17:56 Συλλογικές συμβάσεις είναι το κλειδί και όχι οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, υπογράμμισε ο κ. Κυπριανίδης. «Υπάρχουν τεχνίτες που έφυγαν στο εξωτερικό στην περίοδο της κρίσης και δεν θα επιστρέψουν».

17:53 Ο κατώτατος μισθός τον Απρίλιο πάλι θα απέχει από το 60% της ΕΕ. «Ο κατώτατος μισθός θα έπρεπε να είναι 908 ευρώ για να καλύπτει το όριο της φτώχειας».

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τα 950 ευρώ δεν θα είναι τίποτα αν συνεχίσει να τρέχει ο πληθωρισμός.

17:52 Ερωτηθείς για την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός σίγουρα πήρε εύσημα από εργοδότες για την εμφάνιση στη ΔΕΘ και όχι από εργαζόμενους».

17:50 Ο φόβος ότι η ενασχόληση με τον συνδικαλισμό φεύγει λόγω της μείωσης της ανεργίας τόνισε ο κ. Κυπριανίδης.

16:46 Καλεσμένος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης

16:45 Επιστρέψαμε στο στούντιο του ΟΤ

17:41 Διάλειμμα

17:40 Υπάρχει αδήλωτη εργασία και ανασφάλιστη εργασία και βασικά κλέβουν ένσημα αναφέρει.

17:36 «Η οικοδομική δραστηριότητα έχει πάντα εποχικότητα» ανέφερε ο γραμματέας Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης

17:35 Καθημερινά αντιμετωπίζουμε προβλήματα έλλειψης προσωπικού και πρόσθεσε ότι λείπουν τεχνικά και εργατικά χέρια στην Ελλάδα.

17:33 «Τα μέτρα για την θερμική καταπόνηση είναι για τα μάτια του κόσμου», υπογράμμισε.

17:29 «Οι επιχειρήσεις καταστρατηγούν στις κατασκευές όλες τις πρόνοιες για τους εργαζόμενους» και πρόσθεσε «οι δικλίδες ασφαλείας για τους εργαζομένους είναι να επιστρέψουν στα Συνδικάτα και τα Σωματεία».

17:28 «Σήμερα οι τιμές των ακινήτων είναι στα ύψη και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να βρουν σπίτι», τόνισε

17:27 Καλεσμένος ο γραμματέας Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Θανάσης Κουτσουράς

17:25 Επιστρέψαμε στο στούντιο

17:20 Διάλειμμα

17:11 6 στους 10 επιχειρήσεις δεν μπορούν να βρουν εργαζόμενοι, ενώ η ανεργία είναι ψηλά. «Υπάρχει έλλειψη προσωπικού ενώ και οι άνεργοι βάζουν προϋποθέσεις για να πάνε για δουλειά».

17:10 Το Made in Greece είναι πλέον καλό και φθηνό είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ.

17:08 Λάδι, γιαούρτι ψάρια, τυρί είναι από τα πρώτα προϊόντα που εξάγουμε είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα φάρμακα είναι ένας τομέας που ανεβαίνει στις εξαγωγές.

Οι χώρες Ιταλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Καναδάς, είναι μεταξύ άλλων, οι χώρες που εξάγονται τα προϊόντα μας.

OT FORUM – Διαμαντίδης: Εξαγωγές 120 δισ. ευρώ μέχρι το 2027

17:06 Στόχος μας είναι να εξάγουν όσο περισσότερες επιχειρήσεις μπορούν, τόνισε ο κ. Διαμαντίδης και πρόσθεσε ότι θα «τρέξει» ένα πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις ώστε να εξάγουν τα προϊόντα τους σε άλλες χώρες.

17:05 Καλεσμένος ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Σίμος Διαμαντίδης.

17:04 Επιστρέψαμε στο στούντιο του ΟΤ

16:55 Διάλειμμα

16:51 Ο κλάδος της εστίασης έχει τζίρο 10 δισ. τον χρόνο, υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας ότι προσπαθούν να κάνουν ολιγοπώλιο τον κλάδο της εστίασης. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στον καφέ έπρεπε να έχει καταργηθεί ως μνημονιακός φόρος.

16:47 Προτείνουμε ετήσιο τζίρο 30.000 και άνω να αποδίδει ΦΠΑ ο επαγγελματίες. Για την εστίαση ανέφερε ότι η σεζόν ήταν καλή σε επίπεδο αφίξεων αλλά είναι χαμηλότερα τα έσοδα.

«Έχουμε 42% μεσοσταθμικά αύξηση του λειτουργικού κόστους στην εστίαση».

16:43 «Ο έλεγχος που θα ζητήσει ο επαγγελματίας για να μην δεχθεί το τεκμήριο είναι σε βάθος πενταετίας», υπογράμμισε ο κ. Καββαθάς. Και τόνισε ότι ο καταναλωτής δεν θέλει απόδειξη δεν του χρησιμεύει και θα πληρώσει παραπάνω.

16:40 Μιλώντας για τα φορολογικά μέτρα σημείωσε ότι τα τεκμήρια είναι άδικα για τους επαγγελματίες.

16:38 Επίσης, ανέφερε ότι το επιχειρείν έχει κέρδη και ζημιές.

16:37 Οι επιχειρηματίες δεν φτάνουν τις 800.000 αλλά τις 300.000 οι υπόλοιποι είναι μισθωτοί, ανέφερε  και πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα για να προσλάβουν οι επιχειρήσεις τουλάχιστον έναν εργαζόμενο.

16:35 Τα cluster είναι λύση και όχι οι συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

16:32 Το πρόβλημα, τόνισε, δεν είναι η δομή των επιχειρήσεων αλλά η οικονομική δημοκρατία στην Ελλάδα.

16:30 Ερωτηθείς για την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ο κ. Καββαθάς ανέφερε ότι τα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν περιλάμβαναν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρόσθεσε ότι οι ΜμΕ αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και κυρίως στην ρευστότητα.

16:25 Επιστρέψαμε στο στούντιο με καλεσμένο μας τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά

16:21  Διάλειμμα

16:20 Δε χρειαζόμαστε τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσουμε τον γκισέ στους δήμους, τονίζει

16:18 Τα επόμενα πέντε χρόνια θα δούμε πράγματα στην τεχνολογία, που ούτε έχουμε φανταστεί

16:15 Ο κ. Μπόζης αναφέρει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από το προσωπικό των οργανισμών να εκπαιδευτούν. «Αντιλαμβάνονται το όφελος» αναφέρει, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή τους είναι πολύ σημαντική.

16:13 «Μετασχηματισμός για έναν οργανισμό είναι να επανασχεδιάσει τις διαδικασίες του»

16:12 Με τις νέες τεχνολογίες οι οργανισμοί θα μπορούν να είναι αυτόνομοι, αλλά και να επικοινωνούν μεταξύ τους: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τους νέους ψηφιακούς οργανισμούς του μέλλοντος»

OT FORUM – Μπόζης: Ψηφιακός μετασχηματισμός είναι να επανασχεδιάζεις τις διαδικασίες σου

16:09 Αυτή την εποχή δουλεύουμε πολλά project, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός όλων των δημοσίων φορέων. Έχουμε λανσάρει τη νέα γενιά προϊόντων που βρίσκεται στο cloud, λέει ο κ. Μπόζης, επισημαίνοντας ότι ο σχεδιασμός γίνεται με γνώμονα τον πολίτη

16:07 Έχουμε πίεση από την ίδια την αγορά ώστε να αυτοματοποιήσουμε τις διαδικασίες, υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι οι πολίτες είναι έτοιμοι για αυτό

16:04 «Θέλουμε να βοηθήσουμε το δημόσιο να περάσει στην επόμενη φάση» τονίζει, προσθέτοντας ότι πολίτες και οργανισμοί αντιλαμβάνονται πλέον τη νέα εποχή.

16:02 Είμαστε μια εταιρείας παραγωγής λογισμικού, έχουμε κλείσει 30 χρόνια, αναφέρει ο κ. Μπόζης, περιγράφοντας τις δραστηριότητες της εταιρείας και εξηγώντας πώς συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας

16:00 Καλησπέρα σας… Πρώτος καλεσμένος σήμερα στο στούντιο του ΟΤ ο Κώστης Μπόζης, γενικός διευθυντής της OTS.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ