Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, καθώς πήραν ώθηση από το θετικό κλίμα που υπήρξε χτες στον αμερικανικό κλάδο της τεχνολογίας.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άλμα 3,41% για να κλείσει στις 36.833,27 μονάδες, ενώ ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν ενισχύθηκε κατά 2,96% για να τερματίσει στις 21.653,25 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνω του 1% τα κέρδη – Εν αναμονή της ΕΚΤ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι κατασκευαστές τσιπ και οι σχετικές εταιρείες επέκτεισαν το παγκόσμιο ράλι. Η Tokyo Electron σημείωσε άνοδο 4,8%, η Advantest ενισχύθηκε κατά 9% και η Renesas Electronics κατά 3,47%. Ο Όμιλος SoftBank, ο οποίος κατέχει μερίδιο στον σχεδιαστή τσιπ Arm, σημείωσε άλμα 8,4%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε κατά 1,67% υψηλότερα και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κέρδισε 3%. Η SK Hynix και η Samsung Electronics αυξήθηκαν πάνω από 8% και 1,85%, αντίστοιχα.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company έκλεισε κατά 4,79% υψηλότερα και η Hon Hai Precision Industry — γνωστή διεθνώς ως Foxconn — αυξήθηκε κατά 4,72%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε κατά 1,1% υψηλότερα για να κλείσει στις 8.075,7 μονάδες. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας διολίσθησε 0,15%.

Τα οικονομικά νέα

Στο οικονομικό μέτωπο, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Ιαπωνίας αυξήθηκε 2,5% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, λιγότερο από το αναμενόμενο 2,8% και το 3% που αναφέρθηκε τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία είναι μεταξύ των βασικών δεικτών που παρακολουθεί στενά η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία έχει σηματοδοτήσει ότι σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια τους επόμενους μήνες.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Naoki Tamura, δήλωσε ότι η πορεία της χώρας προς τον τερματισμό της χαλαρής νομισματικής της πολιτικής θα πάρει χρόνο, σημειώνοντας ότι το ουδέτερο επιτόκιο της Ιαπωνίας πιθανότατα θα είναι περίπου 1% στο ελάχιστο. Τόνισε την ανάγκη να αυξηθούν σταδιακά τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια μέχρι το 2026 για να σταθεροποιηθεί ο πληθωρισμός στο στόχο του 2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Διολίσθηση και πιέσεις από τις τράπεζες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Διολισθαίνει και πάλι το ΧΑ, πιέσεις και από τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την ουσιαστικά «αδιάφορη» πορεία των τελευταίων 4 εβδομάδων, δίχως να μπορεί να εκμεταλλευθεί το γενικώς θετικό πρόσημο της εγχώριας επιχειρηματικής ειδησεογραφίας