Ο χρυσός διέγραψε τη μικρή πτώση της Τετάρτης που τροφοδοτήθηκε από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, αποδυναμώνοντας τις προσδοκίες για  μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,3% στα 2.519,04 δολάρια η ουγγιά στις 9:29 π.μ. στο Λονδίνο, μετά το ρεκόρ των 2.531,75 δολαρίων τον περασμένο μήνα. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot παρέμεινε σταθερός. Ανοδικά κινήθηκαν το ασήμι και η πλατίνα, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε.

Ασιατικά Χρηματιστήρια: Τεχνολογικό ράλι – Άλμα 3,4% για τον Nikkei

Ο χρυσός χρυσός ανέκαμψε κοντά στα 2.519 δολάρια η ουγγιά, αφού υποχώρησε 0,2% την Τετάρτη, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι ο βασικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή κινήθηκε με ρυθμό 0,3% από τον Ιούλιο και 3,2% από ένα χρόνο πριν. Οι αποδόσεις του διετούς ομολόγου αυξήθηκαν λόγω της κερδοσκοπίας ότι η Fed θα κινηθεί σταδιακά με περικοπές καθώς οι traders ενίσχυσαν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Το χαμηλότερο κόστος δανεισμού συνήθως ωφελεί το άτοκο μέταλλο.

Η τιμή του πολύτιμο μετάλλου περισσότερο από το ένα πέμπτο φέτος, με την πρόσφατη ισχύ να υποστηρίζεται από τις αυξανόμενες προσδοκίες ότι η Fed θα ξεκινήσει σύντομα τον κύκλο αποκλιμάκωσης των επιτοκίων. Οι ισχυρές αγορές από την κεντρική τράπεζα και η ισχυρή ζήτηση στην εξωχρηματιστηριακή αγορά βοήθησαν επίσης το ράλι του χρυσού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities