Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, καθώς πήραν ώθηση από το θετικό κλίμα που υπήρξε χτες στον αμερικανικό κλάδο της τεχνολογίας.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άλμα 3,41% για να κλείσει στις 36.833,27 μονάδες, ενώ ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν ενισχύθηκε κατά 2,96% για να τερματίσει στις 21.653,25 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνω του 1% τα κέρδη – Εν αναμονή της ΕΚΤ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι κατασκευαστές τσιπ και οι σχετικές εταιρείες επέκτεισαν το παγκόσμιο ράλι. Η Tokyo Electron σημείωσε άνοδο 4,8%, η Advantest ενισχύθηκε κατά 9% και η Renesas Electronics κατά 3,47%. Ο Όμιλος SoftBank, ο οποίος κατέχει μερίδιο στον σχεδιαστή τσιπ Arm, σημείωσε άλμα 8,4%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε κατά 1,67% υψηλότερα και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κέρδισε 3%. Η SK Hynix και η Samsung Electronics αυξήθηκαν πάνω από 8% και 1,85%, αντίστοιχα.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company έκλεισε κατά 4,79% υψηλότερα και η Hon Hai Precision Industry — γνωστή διεθνώς ως Foxconn — αυξήθηκε κατά 4,72%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε κατά 1,1% υψηλότερα για να κλείσει στις 8.075,7 μονάδες. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας διολίσθησε 0,15%.

Τα οικονομικά νέα

Στο οικονομικό μέτωπο, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Ιαπωνίας αυξήθηκε 2,5% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, λιγότερο από το αναμενόμενο 2,8% και το 3% που αναφέρθηκε τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία είναι μεταξύ των βασικών δεικτών που παρακολουθεί στενά η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία έχει σηματοδοτήσει ότι σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια τους επόμενους μήνες.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Naoki Tamura, δήλωσε ότι η πορεία της χώρας προς τον τερματισμό της χαλαρής νομισματικής της πολιτικής θα πάρει χρόνο, σημειώνοντας ότι το ουδέτερο επιτόκιο της Ιαπωνίας πιθανότατα θα είναι περίπου 1% στο ελάχιστο. Τόνισε την ανάγκη να αυξηθούν σταδιακά τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια μέχρι το 2026 για να σταθεροποιηθεί ο πληθωρισμός στο στόχο του 2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές