Με σημαντικά κέρδη κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες παίρνουν τη σκυτάλη του τεχνολογικού ράλι ανόδου που πυροδοτήθηκε στη Wall Street, ενώ αναμένουν και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,07%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 2,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,16% στις 8.289 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 1,22% στις 18.555 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,05% στις 7.474 μονάδες.

Wall Street: Έδωσε ώθηση ο Nasdaq, κέρδη 8% για την Nvidia

Οι μετοχές

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας Roche υποχωρούν κατά 4,5% αφού ανακοίνωσε ότι τα θετικά αποτελέσματα που κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο από μια δοκιμή πρώιμου σταδίου του πειραματικού χαπιού αδυνατίσματος βασίστηκαν σε μόλις έξι ασθενείς.

Από την άλλη, οι μετοχές της Novo Nordisk σημειώνουν άνοδο 3,29%, μετά την είδηση ότι το νέο πειραματικό χάπι της κατά της παχυσαρκίας θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικό από την υπάρχουσα ένεση Wegovy.

Μείωση επιτοκίων

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να μειώσει ξανά τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ – το οποίο βοηθά στην τιμολόγηση όλων των ειδών τα δάνεια σε ολόκληρο το μπλοκ – βρίσκεται επί του παρόντος στο 3,75% μετά από χρόνια επιθετικών αυξήσεων.

Η συνεδρίαση της ΕΚΤ έρχεται λίγες μέρες πριν από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 17-18 Σεπτεμβρίου, στην οποία αναμένεται να ξεκινήσει ο δικός της κύκλος μείωσης των επιτοκίων.

Στο μέτωπο των οικονομικών δεδομένων, ο πληθωρισμός της Ισπανίας διαμορφώθηκε στο 2,3% τον Αύγουστο, μια αναθεώρηση προς τα πάνω από την προκαταρκτική ανάγνωση του 2,2%, αλλά ήταν ακόμα κάτω από το 2,8% του Ιουλίου. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές