
Με σημαντικά κέρδη κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες παίρνουν τη σκυτάλη του τεχνολογικού ράλι ανόδου που πυροδοτήθηκε στη Wall Street, ενώ αναμένουν και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,07%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 2,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,16% στις 8.289 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 1,22% στις 18.555 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,05% στις 7.474 μονάδες.
Wall Street: Έδωσε ώθηση ο Nasdaq, κέρδη 8% για την Nvidia
Οι μετοχές
Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας Roche υποχωρούν κατά 4,5% αφού ανακοίνωσε ότι τα θετικά αποτελέσματα που κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο από μια δοκιμή πρώιμου σταδίου του πειραματικού χαπιού αδυνατίσματος βασίστηκαν σε μόλις έξι ασθενείς.
Από την άλλη, οι μετοχές της Novo Nordisk σημειώνουν άνοδο 3,29%, μετά την είδηση ότι το νέο πειραματικό χάπι της κατά της παχυσαρκίας θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικό από την υπάρχουσα ένεση Wegovy.
Μείωση επιτοκίων
Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να μειώσει ξανά τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ – το οποίο βοηθά στην τιμολόγηση όλων των ειδών τα δάνεια σε ολόκληρο το μπλοκ – βρίσκεται επί του παρόντος στο 3,75% μετά από χρόνια επιθετικών αυξήσεων.
Η συνεδρίαση της ΕΚΤ έρχεται λίγες μέρες πριν από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 17-18 Σεπτεμβρίου, στην οποία αναμένεται να ξεκινήσει ο δικός της κύκλος μείωσης των επιτοκίων.
Στο μέτωπο των οικονομικών δεδομένων, ο πληθωρισμός της Ισπανίας διαμορφώθηκε στο 2,3% τον Αύγουστο, μια αναθεώρηση προς τα πάνω από την προκαταρκτική ανάγνωση του 2,2%, αλλά ήταν ακόμα κάτω από το 2,8% του Ιουλίου. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες.


Latest News

Με τραπεζική ώθηση «βλέπει» και τις 1.700 μονάδες το ΧΑ
Κομβικός παραμένει ο ρόλος του τραπεζικού κλάδου, τόσο σε επίπεδο τζίρου όσο και στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη

Ο Τραμπ τορπιλίζει μετοχές και ασφαλή καταφύγια - Νέο ρεκόρ για τον χρυσό
Οι επιθέσεις του Τραμπ στον Πάουελ κλονίζουν τους επενδυτές - Αντιστέκεται το ΧΑ

Μοιρασμένο το ταμπλό στο ΧΑ, με το βλέμμα στις ΗΠΑ
Η αγορά βλέπει πλέον τη σφραγίδα του ΒΒΒ στην ελληνική οικονομία από τον οίκο S&P – Κάτι που έχουμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια

Υπό πίεση οι ευρωαγορές, προσπαθεί να διαφοροποιηθεί ο FTSE 100
Οι ανησυχίες για τις προεκτάσεις του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου παραμένουν στις αγορές

Μικρές διακυμάνσεις στις αγορές της Ασίας
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναμένεται να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων τον Μάιο

Σε ελεύθερη πτώση το δολάριο
Οι επιθέσεις του Τραμπ στον Πάουελ και ο δασμολογικός πόλεμος κλονίζουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αμερικανική οικονομία

Ξεπουλούν εξωτερικό χρέος οι Ιάπωνες - Το sell off των 20 δισ. δολ.
Η πτώσης των μετοχών της Wall Street πιθανώς προκάλεσε τα συνταξιοδοτικά ταμεία να εκφορτώσουν αμερικανικά ομόλογα

Έσπασε το φράγμα των 3.500 δολαρίων ο χρυσός - Ράλι χωρίς φρένα
Οι επιθέσεις Τραμπ στον Πάουελ και ο δασμολογικός πόλεμος εντείνουν τις ανησυχίες στις αγορές

Μνήμες της «Μεγάλης Ύφεσης» ξυπνά ο Dow Jones - Ο χειρότερος Απρίλιος από το 1932
Λίγοι πιστεύουν ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εμπορικούς εταίρους θα αποφέρουν αποτελέσματα αρκετά σύντομα για να μετριάσουν την πίεση

«Βαθύ κόκκινο» έφερε ο Τραμπ στη Wall Street - Πόνος για το δολάριο και ράλι σε χρυσό και Bitcoin
Η Wall Street προσπαθεί να βρει πατήματα, όμως οι παρεμβάσεις του Τραμπ κατά του Πάουελ την φέρνουν σε περιδίνηση