
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, αν και χαμηλότερα από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά, αποτυπώνοντας την ανακούφιση των επενδυτών από τη νέα μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αν και δεν δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις από την πρόεδρο Christine Lagarde.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,78%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,57% στις 8.240 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,97% στις 18.507 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,52% στις 7.435 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας Roche υποχώρησαν κατά 2,1% αφού ανακοίνωσε ότι τα θετικά αποτελέσματα που κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο από μια δοκιμή πρώιμου σταδίου του πειραματικού χαπιού αδυνατίσματος βασίστηκαν σε μόλις έξι ασθενείς.
Από την άλλη, οι μετοχές της Novo Nordisk σημείωσε άνοδο 3%, μετά την είδηση ότι το νέο πειραματικό χάπι της κατά της παχυσαρκίας θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικό από την υπάρχουσα ένεση Wegovy.
Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μείωσε ξανά τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ – το οποίο βοηθά στην τιμολόγηση όλων των ειδών τα δάνεια σε ολόκληρο το μπλοκ – μειώθηκε στο 3,50% μετά από χρόνια επιθετικών αυξήσεων.
Η συνεδρίαση της ΕΚΤ έρχεται λίγες μέρες πριν από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 17-18 Σεπτεμβρίου, στην οποία αναμένεται να ξεκινήσει ο δικός της κύκλος μείωσης των επιτοκίων.
Στο μέτωπο των οικονομικών δεδομένων, ο πληθωρισμός της Ισπανίας διαμορφώθηκε στο 2,3% τον Αύγουστο, μια αναθεώρηση προς τα πάνω από την προκαταρκτική ανάγνωση του 2,2%, αλλά ήταν ακόμα κάτω από το 2,8% του Ιουλίου. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες.


Latest News

Wall Street: Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο, αφού άγγιξε το ιστορικό χαμηλό 6μήνου
Ο S&P 500 στη Wall Street ανέστρεψε τις απώλειες για να διαπραγματευτεί ελαφρώς υψηλότερα - Nευρικότητα φέρνουν στους traders οι δασμοί Τραμπ

Οφθαλμαπάτη ρευστότητας - Γιατί ανησυχούν μεγάλοι παίκτες στην αγορά συναλλάγματος
Στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος καθημερινά αλλάζουν χέρια 7,5 τρισ. δολάρια. Η οφθαλμαπάτη ρευστότητας εγκυμονεί κινδύνους και ανησυχεί τους επενδυτές

«Κόκκινος» ο Μάρτιος στις ευρωαγορές - Κέρδη στο τρίμηνο
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 1,47% στις 534, 13 μονάδες

ΕΧΑΕ: Αύξηση κερδών στα 17,3 εκατ. ευρώ το 2024, με μέρισμα 0,29 ευρώ
Ο κύκλος εργασιών της χρήσης 2024 για τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών ανήλθε σε 54,3 εκ., έναντι 47,1 εκ. της χρήσης 2023

Χάλασε την εικόνα του Μαρτίου η σημερινή βουτιά στο Χρηματιστήριο
Σε επίπεδο μήνα, ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με κέρδη 4,81%, με το τρίμηνο να κλείνει στο +14,66%

Στη Wall Street η σκυτάλη της παγκόσμιας πτώσης
Η προοπτική εφαρμογής δασμών οδηγεί στο «κόκκινο» τις αγορές

Χάνει και τις 1.690 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Στο -4% οι τράπεζες
Η περίοδος αβεβαιότητας συνέπεσε με την ανοδική κόπωση της αγοράς στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Χτυπούν και τη Λεωφόρο Αθηνών τα δασμολογικά κύματα των ΗΠΑ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών εναρμονίζεται με το άκρως αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών

Βουτιά άνω του 1% στις ευρωαγορές, τρομάζουν οι δασμοί
Οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν πάρει τη σκυτάλη της πτώσης από την Ασία, ενόψει των δασμών Τραμπ που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την Τετάρτη

Κλυδωνίστηκαν οι ασιατικές αγορές, βουτιά 4% για τον Nikkei
Κορυφώνεται η αβεβαιότητα σε σχέση με τους δασμούς που θα ανακοινώσει ο Τραμπ στις 2 Απριλίου