Η ινδική κεντρική τράπεζα πιθανότατα να προχώρησε σε πώληση δολαρίων ΗΠΑ την Πέμπτη για να στηρίξει τη ρουπία να διατηρηθεί πάνω από το βασικό επίπεδο των 84 δολαρίων, δήλωσαν πέντε traders  στο Reuters που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η ρουπία διαπραγματευόταν στα 83,97 ανά δολάριο ΗΠΑ σε σύγκριση με το κλείσιμο στα 83,9775 στην προηγούμενη συνεδρίαση. Το τοπικό νόμισμα είχε βυθιστεί στο ιστορικό χαμηλό του 83,9850 την περασμένη εβδομάδα.

Δολάριο: Τα συστήματα πληρωμών που ροκανίζουν την κυριαρχία του

Κρατικές τράπεζες εντοπίστηκαν να προσφέρουν δολάρια, πιθανότατα για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας, σε «μικρές παρτίδες» κοντά στα επίπεδα των 83,97-83,98, δήλωσε έμπορος σε ξένη τράπεζα.

Η κεντρική τράπεζα της Ινδίας  παρενέβη συστηματικά για να βοηθήσει τη ρουπία κοντά σε αυτά τα επίπεδα τον τελευταίο μήνα, είπαν οι πηγές.

Τα ασιατικά νομίσματα υποχώρησαν ως επί το πλείστον την Πέμπτη, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ διέψευσαν τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές