Μετά από μια έντονα νευρική εκκίνηση, οι αμερικανικοί δείκτες βρήκαν και πάλι την ανοδική τους τροχιά, κλείνοντας με σημαντικά κέρδη, αφού η ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο ήταν μεγάλη.

Wall Street: Οριακά σε θετικό έδαφος, κυριαρχεί το stock picking

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,58% στις 41.096 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,75% στις 5.595 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1% στις 17.569 μονάδες.

Ισχυρή στήριξη και από τις μετοχές των μεγάλων ονομάτων τεχνολογίας. Η Nvidia σημείωσε άνοδο 2,5%, ενώ η Meta Platforms και η Alphabet κέρδισαν περίπου 2% και 2,6% αντίστοιχα.

Από την άλλη, η Moderna έχασε περισσότερο από 17% αφού η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να μειώσει τα έξοδα κατά 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027. Η Moderna είπε επίσης ότι αναμένει την κυκλοφορία 10 νέων προϊόντων έως το 2027.

«Γενικά, οι επενδυτές βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής ενόψει της Fed την επόμενη εβδομάδα», σχολίασε η Mona Mahajan, ανώτερη αναλύτρια στην Edward Jones, σημειώνοντας ότι οι αγορές ήταν ασταθείς εν μέσω ενός εποχικά ασθενέστερου Σεπτεμβρίου και ότι εξακολουθούν να αναμένουν «προσγείωση, αλλά όχι κατάρρευση» της οικονομικής δραστηριότητας.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η μεταβλητότητα θα μπορούσε να συνεχιστεί», συνέχισε η Mahajan. «Αλλά αν βρισκόμαστε σε αυτό το σκηνικό όπου η Fed μειώνει τα επιτόκια και ο πληθωρισμός μετριάζεται σταδιακά – και μπορούμε να έχουμε μια ήπια προσγείωση – τότε, ιστορικά, οι αγορές θα πρέπει να συνεχίσουν να έχουν καλή απόδοση σε αυτό το πλαίσιο. Για εμάς, αυτό παραμένει το βασικό σενάριο».

Πάντως τη μεταβλητότητα τροφοδότησαν τα νέα στοιχεία από τις τιμές παραγωγού, καθώς σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση αυξήθηκαν 0,2% τον Αύγουστο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics.

Σε μη προσαρμοσμένη βάση, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 1,7% σε ετήσια βάση, με τους δείκτες να είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού (PPI) εξαιρουμένων των τροφίμων, της ενέργειας και των εμπορικών υπηρεσιών αυξήθηκε 0,3% τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, και σημείωσε άνοδο 3,3% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό πλαίσιο το 2023.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των εποχικά προσαρμοσμένων αρχικών αιτημάτων για το επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 2.000 σε 230.000 την εβδομάδα που έληξε στις 7 Σεπτεμβρίου. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων αυξήθηκε κατά 500 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας και διαμορφώθηκε στις 230.750.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street