Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να ακολουθήσει το διεθνές θετικό κλίμα, αλλά πιέζεται τόσο από την Aegean όσο και από την Coca Cola, οι οποίες επισκιάζουν την ανοδική κίνηση της πλειονότητας των τίτλων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,50% στις 1.420,26 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,53% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.443,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,59% στις 1.227,19 μονάδες.

Παραμένει η επιφυλακτικότητα

Μπορεί να έχει την πλειονότητα των τίτλων του σε θετικά εδάφη, αλλά το ΧΑ δεν μπορεί να εκδηλώσει μια αποφασιστική κίνηση για την ανακατάληψη των 1.420 μονάδων και να ανακόψει την πορεία προς τις 1.400 μονάδες. Και δεν μπορεί την ώρα που το κλίμα διεθνώς είναι καθόλα θετικό, ένα αναμονή και της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για μείωση των επιτοκίων.

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει και ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, την Παρασκευή έχουμε την τρίτη λήξη συμβολαίων FTSE για το 2024. Οι δύο προηγούμενες έκλεισαν στην ζώνη των 3.440 μονάδων, με την τρίτη να μας βρίσκει μερικές μέρες πριν στο ίδιο επίπεδο. Η απόλυτη ισορροπία το 2024, με τα κέρδη της αγοράς να προέρχονται από το πρώτο τρίμηνο και μόνο.

Στο σήμερα επίσης, στο επίκεντρο είναι η μετοχή της Attica Bank, η οποία άρχισε τις συναλλαγές στο limit down, για να περιορίσει πέριξ του -16% αυτήν την ώρα. Σήμερα εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση των 5.557.131 νέες μετοχές της Τράπεζας που προήλθαν από τη συγχώνευση με απορρόφηση της Παγκρήτιας.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ σημειώνει άνοδο 2,80%, με τις Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Σαράντη, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίο και Motor Oil να κερδίζουν πάνω από 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΑΑ, Eurobank, Πειραιώς, ΟΤΕ, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, ΔΕΗ και Εθνική, με τις Cenergy και Λάμδα να μην έχουν μεταβολή.

Στον αντίποδα, μικρές απώλειες σημειώνουν οι Coca Cola, Jumbo και Autohellas, ενώ η Aegean χάνει 1,36%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών