Το διοικητικό συμβούλιο της Commerzbank επανεξετάζει την αμυντική του στρατηγική, καθώς προετοιμάζεται για μια πιθανή προσέγγιση εξαγοράς από την UniCredit.

Η γερμανική τράπεζα, η οποία αιφνιδιάστηκε από την αποκάλυψη της UniCredit για το 9% της συμμετοχής της, προβαίνει στην προληπτική αυτή κίνηση ενόψει της εμπλοκής της με την ιταλική ανταγωνίστριά της, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα και μίλησαν στο Bloomberg.

UniCredit: Μετά την Alpha Bank ενισχύει το μερίδιό της στην Commerzbank

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναμένεται να καταβάλουν συντονισμένες προσπάθειες με σκοπό να απορριφθεί αυτή η προσέγγιση, δήλωσαν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν, καθότι κάτι τέτοιο αφορά ιδιωτικά θέματα.

Εκπρόσωπος της Commerzbank

Η Goldman Sachs ενεργεί ως σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας, δήλωσε πηγή που γνωρίζει το θέμα, ενώ εκπρόσωπος της Commerzbank αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι κινήσεις αυτές υπογραμμίζουν το ενδιαφέρον που επικεντρώνεται πλέον στη γερμανική τράπεζα, παρόλο που τα ρυθμιστικά και πολιτικά εμπόδια σημαίνουν ότι οι μεγάλες τραπεζικές συγχωνεύσεις παραμένουν δύσκολα πραγματοποιήσιμες στην Ευρώπη. Ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Andrea Orcel, έχει εμπειρία στις συναλλαγές και έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η UniCredit θέλει να γίνει η «Τράπεζα της Ευρώπης».

Η Commerzbank θεωρείται εδώ και καιρό ως μια καλή επιλογή για την UniCredit, δεδομένου του μεγέθους της στη Γερμανία και των δραστηριοτήτων της στην Πολωνία.

Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα το Βερολίνο, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διαθέσει το 16,5% της Commerzbank , το οποίο κατείχε από τη διάσωση του δανειστή κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης το 2009.

Η UniCredit ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα υποβάλει σχετικές αιτήσεις στις ρυθμιστικές αρχές, προκειμένου να λάβει την έγκριση για πιθανή αύξηση του μεριδίου της στην Commerzbank σε περισσότερο από 9,9%«εάν και όταν χρειαστεί». Η γερμανική κυβέρνηση, της οποίας το μερίδιο έχει πλέον μειωθεί στο 12%, έχει δεσμευτεί σε περίοδο δέσμευσης 90 ημερών πριν πουλήσει άλλες μετοχές της Commerzbank.

Οι μελλοντικές αποφάσεις θα «εξαρτώνται από την επενδυτική κάλυψη των αυστηρών χρηματοοικονομικών παραμέτρων της UniCredit που έχουν κοινοποιηθεί με σαφήνεια και συνέπεια στην αγορά», ανέφερε η UniCredit.

Άτομα που γνωρίζουν τις εσωτερικές συζητήσεις της Commerzbank είπαν στους Financial Times ότι η UniCredit δεν είχε προηγουμένως επικοινωνήσει με τον γερμανικό δανειστή και ότι ενημερώθηκε για τη συναλλαγή το πρωί της Τετάρτης μέσω ρυθμιστικών δηλώσεων. Πρόσθεσαν παράλληλα, ότι η Commerzbank θα αξιολογήσει τα σχέδια της UniCredit με ανοιχτό μυαλό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή