Νικήτρια στον αγώνα δρόμου για την απόκτηση της Schenker, του βραχίονα σιδηροδρομικής εφοδιαστικής του γερμανικού κρατικού σιδηροδρόμου Deutsche Bahn, αναδείχθηκε η  δανεζική εταιρεία logistics DSV, συμφωνα με πηγές.

Οι πηγές , μεταδίδει το Reuters, ανέφεραν ότι μια προκαταρκτική σύμβαση για τη συναλλαγή, αξίας περίπου 14 δισεκατομμυρίων ευρώ  θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Χερσαίες μεταφορές: Πώς ανακάμπτουν στις ΗΠΑ μέσα από δυσκολίες

Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από το εποπτικό συμβούλιο της Deutsche Bahn (DB), το οποίο αποτελείται κυρίως από κυβερνητικούς, κοινοβουλευτικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους.

H επενδυτική CVC ήταν ο άλλος υποψήφιος που παρέμεινε στην κούρσα για την αγορά της Schenker, η οποία απασχολεί περισσότερους από 70.000 υπαλλήλους σε 1.850 τοποθεσίες παγκοσμίως, εκ των οποίων περίπου 15.000 στη Γερμανία.

Το διοικητικό συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως τις επόμενες ημέρες για να εγκρίνει τη συμφωνία.

Φόβοι για απολύσεις στη Schenker

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων στο διοικητικό συμβούλιο είχαν αντιταχθεί στην προσφορά της DSV, η οποία ήταν ελαφρώς υψηλότερη από την προσφορά της CVC, επειδή ανέμεναν ότι θα οδηγούσε σε περισσότερες χαμένες θέσεις εργασίας, ανέφεραν οι πηγές. Η κυβέρνηση, υπό την ιδιότητά της ως ιδιοκτήτης, επικράτησε, πρόσθεσαν.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος της DB αρνήθηκε να σχολιάσει ενω και η DSV δήλωσε ότι δεν σχολιάζει τις φήμες της αγοράς.

Εγκαταστασεις – Κέντρο logistics τη DSV

Η εξαγορά της Schenker από την DSV θα ήταν η πιο δαπανηρή για μια δανική εταιρεία μέχρι σήμερα. Θα την ωθούσε πάνω από τον ελβετικό όμιλο Kuehne und Nagel τόσο σε όγκο όσο και σε έσοδα, καθιστώντας την την κορυφαία διαμεταφορική εταιρεία παγκοσμίως, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή εταιρεία Sydbank.

Η Deutsche Bahn πουλάει την Schenker, την πιο κερδοφόρα μονάδα της, για να χρηματοδοτήσει επενδύσεις στον πυρήνα της εγχώριας επιβατικής δραστηριότητας που πλήττεται από την κρίση και για να συμβάλει στη μείωση του τεράστιου  χρέους των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ του σιδηροδρόμου.

Η DSV έχει επεκταθεί σημαντικά μέσω αρκετών εξαγορών τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής UTi, της ελβετικής Panalpina και της κουβεϊτιανής Global Integrated Logistics (GIL), με κύριο στόχο την ενίσχυση των αεροπορικών και θαλάσσιων δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή