Σε συνομιλίες με την πολιτεία Ταμίλ Ναντού της Ινδίας , προκειμένου να εξερευνήσει την παραγωγή οχημάτων για εξαγωγή, βρίσκεται  η Ford Motor όπως δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτείας.

Η εξέλιξη αυτη σηματοδοτεί πιθανώς ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να ξεκινήσει ξανά την παραγωγή στην Ινδία τρία χρόνια μετά την έξοδο της απο τη χώρα, αναφέρει το Reuters .

Ford: Βάζει φρένο σε σχέδια για ορισμένα ηλεκτρικά και στρέφεται στα υβριδικά

Η Ford σταμάτησε να παράγει αυτοκίνητα στην Ινδία για εγχώρια πώληση το 2021, αφού αγωνίστηκε να αυξήσει τους όγκους και απέσυρε τις εξαγωγές το 2022, βγαίνοντας ουσιαστικά από την τρίτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο, στην οποία κυριαρχούν οι Ασιάτες ανταγωνιστές.

Η Ford πούλησε ένα από τα δύο εργοστάσιά της στην Ινδία στην Tata Motors  το 2023. Το άλλο εργοστάσιό της, το οποίο βρίσκεται στο Chennai στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού, έκλεισε.

“Είχαμε μια πολύ συναρπαστική συζήτηση με την ομάδα της Ford Motors. Διερευνήσαμε τη σκοπιμότητα της ανανέωσης της συνεργασίας τριών δεκαετιών με το Tamil Nadu, για να δημιουργήσουμε ξανά το Tamil Nadu για τον κόσμο”, δήλωσε ο M.K. Στάλιν σε ανάρτησή του στο Χ.

Το εργοστάσιο της Ford στην Ινδία

Η Ford συνεχίζει να διερευνά κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις για το εργοστάσιό της στο Chennai, ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία σε δήλωση.

Η Ford, η οποία κατασκεύασε τα EcoSport και Endeavor SUV της στην Ινδία, είχε λιγότερο από 2% μερίδιο στην αγορά επιβατικών οχημάτων της χώρας όταν σταμάτησε την παραγωγή, έχοντας αγωνιστεί για χρόνια για να πραγματοποιήσει κέρδη.

Όταν σταμάτησε την παραγωγή, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανια είπε ότι είχε συσσωρεύσει απώλειες άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια δεκαετία και η ζήτηση για τα νέα της οχήματα ήταν ασθενής.

Η απόφαση για έξοδο από την αγορά ήρθε αφού η Ford και η τοπική αυτοκινητοβιομηχανία Mahindra & Mahindra απέτυχαν να ολοκληρώσουν μια κοινοπραξία που θα επέτρεπε στην αμερικανική εταιρεία να συνεχίσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Ινδία με χαμηλότερο κόστος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή