Η συνδρομητική πλατφόρμα OnlyFans έχει γίνει μια προσοδοφόρα υπηρεσία για τους δημιουργούς δημοσιεύσεων αποκλειστικού περιεχομένου και έχει δει μεγάλη άνθηση μεταξύ όσων δραστηριοποιούνται στα θεάματα ενηλίκων.

Το Business Insider μίλησε με οκτώ δημιουργούς περιεχομένου του  OnlyFans για το πόσα χρήματα κέρδισαν σε ένα χρόνο και οι απαντήσεις τους κυμαίνονταν από 143.000 έως 5,4 εκατομμύρια δολάρια.

Ακόμη υψηλότερο από αυτά ήταν τα έσοδα της Μπράις Άνταμς, η οποία κέρδισε 9,6 εκατομμύρια δολάρια σε ένα χρόνο, όπως εξομολογήθηκε στο Business Insider.

Η ΑΙ θα σκοτώσει τη βιομηχανία πορνό

«Έχω κάνει πάνω από 300 βίντεο», είπε. «Μου αρέσει να έχω μεγάλη ποικιλία και είναι πάντα κάτι καινούργιο, οπότε δεν κάνω απλώς στο ίδιο πράγμα».

Η Άνταμς δεν είναι η μόνη που βγάζει καλά λεφτά. Οι χρήστες ξόδεψαν 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο OnlyFans κατά τη διάρκεια του περασμένου οικονομικού έτους της εταιρείας, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη φορολογική κατάθεσή της.

Οι δημιουργοί στο OnlyFans μπορούν να κερδίσουν χρήματα με διάφορους τρόπους:

Συνδρομές: Για να ξεκλειδώσουν περιεχόμενο, οι χρήστες συνήθως πληρώνουν μια μηνιαία ή ετήσια χρέωση. Ο δημιουργός διατηρεί το 80% των εσόδων από συνδρομές, ενώ το 20% πηγαίνει στο OnlyFans. Οι δημιουργοί μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικά επίπεδα συνδρομής και μερικές φορές έχουν λογαριασμούς στους οποίους μπορεί να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση.

Πληρωμή περιεχομένου ανά προβολή: Στις ροές δεδομένων τους, οι δημιουργοί έχουν την επιλογή να τοποθετήσουν επιπλέον περιεχόμενο πίσω από ένα paywall, το οποίο οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν με επιπλέον κόστος, και συνήθως περιλαμβάνει  φωτογραφίες ή βίντεο.

Μηνύματα πληρωμής ανά προβολή: Το OnlyFans προσφέρει μια δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων ώστε θαυμαστές να συνομιλούν με τους δημιουργούς. Οι θαυμαστές συνήθως πληρώνουν ένα τέλος ανά μήνυμα ή ένα πάγιο τέλος για να αλληλεπιδράσουν με τον δημιουργό και μερικές φορές ζητούν εξατομικευμένο περιεχόμενο με αντάλλαγμα μια πρόσθετη πληρωμή.

Ορισμένοι δημιουργοί, συγκλονισμένοι από τον αριθμό των μηνυμάτων, χρησιμοποιούν σκιώδεις συντάκτες για να απαντήσουν. Πρόσφατα, ορισμένοι δημιουργοί άρχισαν επίσης να χρησιμοποιούν εργαλεία AI για να βοηθήσουν στις ανάγκες τους για συνομιλία.

Συμβουλές: Οι συνδρομητές σε μια σελίδα OnlyFans έχουν επίσης την επιλογή να στείλουν μετρητά στους δημιουργούς με τη μορφή φιλοδωρήματος. Για παράδειγμα, η Άμπερ Σουίχαρτ, της οποίας η επιχείρηση OnlyFans βασίζεται στην προσωπική της σχέση με τους θαυμαστές της, λέει ότι έχει συνδρομητές που επιστρέφουν καθημερινά για να αλληλεπιδράσουν μαζί της και να της ζητήσουν συμβουλές.

Η Σουίτχαρτ δεν είναι η μόνη που εκμεταλλεύεται την ανάγκη των χρηστών για σύνδεση, καθώς οι άνδρες στρέφονται στην πλατφόρμα για να δημιουργήσουν φιλίες ή να βρουν «εικονικές φίλες».

Προώθηση «κράχτη»: Οι δημιουργοί βασίζονται σε τακτικές μάρκετινγκ για να προσελκύσουν νέους πελάτες, όπως η αγορά και η πώληση με «κράχτες» για να διαφημιστούν στο OnlyFans και σε άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Για ορισμένους, η πώληση διαφημιστικού περιεχομένου έχει γίνει μεγάλη επιχείρηση, και προσλαμβάνουν ακόμη και βοηθούς για να βοηθήσουν στη διαχείριση.

Coaching: Μερικοί δημιουργοί έχουν οικοδομήσει ένα σημαντικό μέρος της επιχείρησής τους μαθαίνοντας σε άλλους πώς να αξιοποιούν το OnlyFans για να αποκτήσουν βιώσιμο εισόδημα.

Ζωντανή ροή: Η ζωντανή μετάδοση μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για τους δημιουργούς να δημιουργήσουν βαθύτερες συνδέσεις με τους θαυμαστές τους. Οι ζωντανές ροές μπορεί να είναι δωρεάν για τους συνδρομητές ή προσβάσιμες με επιπλέον χρέωση. Ορισμένοι δημιουργοί βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη ζωντανή ροή για το εισόδημά τους.

Πόσα χρήματα βγάζουν τα μοντέλα OnlyFans

Οι δημιουργοί στο OnlyFans γενικά δεν κερδίζουν χρήματα από μία μόνο ροή εισοδήματος — συχνά επωφελούνται από τις διάφορες επιλογές δημιουργίας εσόδων που προσφέρει η πλατφόρμα, καθώς επίσης κερδίζουν χρήματα εκτός πλατφόρμας.

Η Μπελ Γκρέις, μια Βρετανίδα δημιουργός, έχει περίπου 2.400 συνδρομητές. Η συμμετοχή στο OnlyFans της απέδωσε εξαψήφια έσοδα και της επέτρεψε να αγοράσει ένα σπίτι.

Η Άμπερ Σουίχαρτ έχει περίπου 26.000 θαυμαστές σε δύο προφίλ, και έχει κερδίσει πάνω από 2,6 εκατομμύρια δολάρια από τότε που έγινε μέλος του OnlyFans.

Η Στεφ Μι έχει περίπου 50.000 συνδρομητές και ανέβασε το εισόδημά της σε πάνω από $73.000  το μήνα μέσω ζωντανής ροής, διαφημιστικών banner και άλλων τακτικών.

Η Ρέινα Ρόουζ, που συνεργάζεται με τον Μπράις Άνταμς, έχει 26.000 θαυμαστές. Η συνεργασία με την Άνταμς και το μοίρασμα κερδών μαζί της επέτρεψε στη Ρόουζ να ξεκινήσει την καριέρα της.

Η Λιενσού, μια δημιουργός γνωστή για cosplay, έχει περίπου 44.000 θαυμαστές. Μπόρεσε να κερδίσει σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια καλλιεργώντας την σύνδεση με τους θαυμαστές της.

Η Μπράις Άνταμς, η οποία είχε πάνω από 700.000 συνδρομητές στις αρχές του 2023, κέρδισε πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια σε ένα χρόνο από το OnlyFans.

Η σούπερ σταρ του OnlyFans, Αμουράνθ δημιούργησε την δική της  επιχείρηση περιεχομένου για ενήλικες που της έβγαζε 1,5 εκατομμύρια δολάρια το μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή