Ο Τζεφ Μπέζος έγινε πρωτοσέλιδο πέρυσι όταν πλήρωσε 68 εκατομμύρια δολάρια για ένα ακίνητο 11 στρεμμάτων στο Indian Creek Village του Μαϊάμι και στη συνέχεια αγόρασε το διπλανό σπίτι περίπου 1.750 τετραγωνικών μέτρων για 79 εκατομμύρια δολάρια λίγους μήνες αργότερα. Φέτος, σάστισε το real estate της Φλόριντα προσθέτοντας ένα τρίτο ακίνητο στο νησί για 90 εκατομμύρια δολάρια.

Τώρα τα σπίτια του Μπέζος στο Indian Creek είναι ξανά στις ειδήσεις καθώς η δεύτερη αγορά του τίθεται υπό αίρεση.

Τζεφ Μπέζος: Ο πραγματικός λόγος που μετακόμισε στη Φλόριντα

Ο πωλητής του σπιτιού 79 εκατομμυρίων δολαρίων μήνυσε τη μεσιτεία ακινήτων Douglas Elliman, η οποία χειρίστηκε και τις δύο πλευρές της συναλλαγής, λέγοντας ότι η εταιρεία τον παραπλάνησε σχετικά με την ταυτότητα του αγοραστή και του κόστισε 6 εκατομμύρια δολάρια στη διαδικασία, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Ο Λίο Κρις, συνιδρυτής της βραζιλιάνικης εταιρείας παιχνιδιών και ηλεκτρονικών ειδών Tectoy, πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για μια παραθαλάσσια ιδιοκτησία στο νησί Indian Creek το 2014 μέσω της T.A.M. Investments. Τον Μάιο του 2023, έβαλε προς πώληση το σπίτι των επτά υπνοδωματίων, το οποίο διαθέτει κάβα, βιβλιοθήκη, θέατρο και πισίνα, για 85 εκατομμύρια δολάρια.

Καλυμμένη προσφορά για πολυτελή ακίνητα

Τον επόμενο μήνα, ο Μπέζος πλήρωσε 68 εκατομμύρια δολάρια για ένα σπίτι τριών υπνοδωματίων δίπλα στην ιδιοκτησία του Κρις. Όταν ο Κρις έλαβε μια προσφορά 79 εκατομμυρίων δολαρίων λίγο αργότερα, ρώτησε τον Elliman εάν ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Amazon.com ήταν πίσω από αυτό.

Ο Τζέι Πάρκερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Elliman στην περιοχή της Φλόριντα, τηλεφώνησε προσωπικά στον Κρις για να πει ότι ο Μπέζος δεν ήταν ο αγοραστής και ότι ο αγοραστής δεν θα πλήρωνε περισσότερα από 79 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια αγωγή που κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο της 11ης δικαστικής περιφέρειας στην Κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ. Στη συνέχεια, ο Κρις συμφώνησε να πουλήσει με έκπτωση 7,1%. Μετά το κλείσιμο έμαθε ότι ο αγοραστής ήταν στην πραγματικότητα μια οντότητα συνδεδεμένη με τον Μπέζος, λέει η αγωγή.

Τώρα ο Κρις μηνύει την Elliman για τα 6 εκατομμύρια δολάρια που πιστεύει ότι έχασε επειδή δεν συνειδητοποίησε ότι ο Μπέζος ήταν ο αγοραστής, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Στην καταγγελία, ο Κρις ισχυρίζεται ότι «ήταν πολύ σημαντικό για τις διαπραγματεύσεις του και την απόφασή του για την τελική τιμή πώλησης… να γνωρίζει αν ο Μπέζος… προσπαθούσε να αποκτήσει ανώνυμα το σπίτι για να το συνδέσει με το διπλανό ακίνητο».

Η Elliman έλαβε προμήθεια 4%, συνολικά πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια.

Το ράντσο του Μπέζος στο Τέξας

Δόλια παραπληροφόρηση;

Ο δικηγόρος του Κρις, Ντέινα Κλέιτον, είπε ανακοίνωση: «Η Douglas Elliman απέτυχε να εκπληρώσει τα καθήκοντά της έναντι του πελάτη μας… Ήξεραν ή έπρεπε να γνωρίζουν ποιος ήταν ο τελικός επωφελούμενος αγοραστής και απέκρυψαν αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός από τον πελάτη μας».

Μετά το κλείσιμο, ο Πάρκερ έστειλε email στον Κρις για να πει ότι επίσης δεν γνώριζε την ταυτότητα του αγοραστή και τον οδήγησε να πιστέψει ότι το ακίνητο ήταν για την οικογένεια του Μπένι Κλέπαχ, του δημάρχου του Indian Creek Village, ο οποίος διατηρεί καταστήματα αφορολογήτων ειδών. στα αεροδρόμια της Αμερικής.

Σε μια ανατροπή, η κόρη του Κλέπαχ, Σελίν Κλέπαχ, εντάχθηκε στην Elliman λίγες εβδομάδες πριν από την πώληση και πήρε προμήθεια για την πώληση, σύμφωνα με την καταγγελία. Ένα άτομο στην Elliman στο Μαϊάμι που απάντησε σε τηλεφώνημα της WSJ είπε ότι η Σελίν έφυγε από την εταιρεία πριν από μερικές εβδομάδες.

Όταν ήρθε τηλεφωνικά σε επαφή η εφημερίδα, η Σελίν είπε: «Δεν συμμετείχα στη συμφωνία» και παρέπεμψε περαιτέρω ερωτήσεις στον δικηγόρο της, Ισαάκ Μιτράνι. «Η Σελίν Κλέπαχ δεν έκανε απολύτως τίποτα λάθος», είπε ο Μιτράνι.

Το καταφύγιο των δισεκατομμυριούχων

Τα πλούσια άτομα συχνά προστατεύουν την ταυτότητά τους σε όλη τη διαδικασία αγοράς ενός σπιτιού, από την αρχική εμφάνιση μέχρι το κλείσιμο, σύμφωνα με τον κτηματομεσίτη του Μαϊάμι, Ντάνι Χέρτζμπεργκ, του Jills Zeder Group στην Coldwell Banker. «Πολλοί δισεκατομμυριούχοι, όταν αγοράζουν ένα ακίνητο, ανησυχούν ότι όταν ο πωλητής γνωρίζει την ταυτότητά τους, θα θέλουν μεγαλύτερο ποσό», είπε.

Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, ο Μπέζος ανακοίνωσε τη μετακίνησή του στο Μαϊάμι από το Σιάτλ. Τώρα έχει περισσότερα από δεκαέξι στρέμματα ακτογραμμής στο νησί Indian Creek, μια περιφραγμένη κοινότητα που μερικές φορές αναφέρεται ως το καταφύγιο των δισεκατομμυριούχων. Το νησί έχει προσελκύσει γνωστούς κατοίκους, όπως τον Τομ Μπρέιντι, τον Τζάρεντ Κούσνερ και την Ιβάνκα Τραμπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή