Ο υπουργός Ενέργειας και Υποδομών του Ισραήλ Έλι Κοέν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με αντικείμενο την ηλεκτρική διασύνδεση.

Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Ούτε ναυάγιο, ούτε συμφωνία στη Λευκωσία

«Υπογραμμίσαμε την ισχυρή σχέση και τη συνεχή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου και τόνισα τη μεγάλη σημασία του έργου «Great Sea Interconnector» για το Ισραήλ. Το έργο θα συνδέσει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ με το ευρωπαϊκό μέσω Κύπρου και Ελλάδας και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή. Αυτό το πρωτοποριακό έργο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το Ισραήλ, καθώς ενισχύει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια, παρέχει πρόσβαση σε διάφορες αγορές ενέργειας και ενισχύει την ενσωμάτωση του Ισραήλ στο ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκτυο» έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την επικοινωνία, ο Ισραηλινός υπουργός.

Αναδημοσιεύοντας την ανάρτηση, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατς έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως η ηλεκτρική διασύνδεση (Great Sea Interconnector) είναι η πρώτη ουσιαστική υλοποίηση της εξέχουσας ιδέας που έχουμε στο μυαλό μας περί συνδεσιμότητας και διαδρόμων μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.

Συνεχίζεται το θρίλερ

Υπενθυμίζεται πως μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση πέντε ωρών την περασμένη Τρίτη μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου δεν βγήκε τελικά «λευκός  καπνός» από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, ανεπίσημες πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν υπήρξε -όπως δεν αναμενόταν να υπάρξει- θετική κατάληξη σε όλα τα θέματα που ηγέρθηκαν κατά τη συζήτηση που έγινε, τα περισσότερα από την κυπριακή πλευρά.

Η δουλειά για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδος συνεχίζεται, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, μετά το τέλος της σύσκεψης και σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν «και σε πολιτικό επίπεδο».

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. Σκυλακάκης είπε: «Όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η συνάντηση αυτή ήταν εποικοδομητική. Η δουλειά συνεχίζεται». Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορούν να βρεθούν οι κοινές συνισταμένες και να υπάρξει εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του έργου βάσει του ρυθμιστικού πλαισίου, ο Έλληνας Υπουργός είπε ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο και ότι «αυτά που είπαμε αρκούν για σήμερα». Απαντώντας σε άλλη ερώτηση αν είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί η λύση, ο κ. Σκυλακάκης επανέλαβε ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια