Με αφορμή τη δρομολόγηση επιπλέον 20 νέων λεωφορείων, επισκέφθηκαν, σήμερα, το αμαξοστάσιο Κορωπίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γιώργος Σπηλιόπουλος.

ΟΑΣΑ: Παραλήφθηκαν τα πρώτα 130 από τα 211 καινούργια λεωφορεία

Η δρομολόγηση των 20 νέων οχημάτων, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού του ΟΑΣΑ για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου, αυξάνει τον συνολικό αριθμό των νέων λεωφορείων που εξυπηρετούν την περιοχή σε 50. Τα νέα λεωφορεία, εξοπλισμένα με σύγχρονα συστήματα και φιλικά προς το περιβάλλον, αναβαθμίζουν σημαντικά τις συνθήκες των μετακινήσεων στα δύσκολα δρομολόγια της Ανατολικής Αττικής.

Με την δρομολόγηση των νέων λεωφορείων, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής, θα απολαμβάνουν συχνότερα δρομολόγια, μεγαλύτερη αξιοπιστία και καλύτερες υπηρεσίες στις καθημερινές τους μετακινήσεις, αναφέρει το υπουργείο υποδομών.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου δήλωσε: «Οι πολίτες έχουν ήδη εκφράσει θετικά σχόλια για τη νέα εικόνα της Δημόσιας Συγκοινωνίας στην Ανατολική Αττική και αυτό μας δίνει την απαραίτητη ώθηση, ώστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συνετά, συλλογικά και μεθοδικά για την καλύτερη καθημερινότητα των πολιτών και την αναβάθμιση της Δημόσιας Συγκοινωνίας στην Ανατολική και Δυτική Αττική».

Yπενθυμίζεται πως πρόσφατα παραλήφθηκαν τα πρώτα 130 λεωφορεία από τα 211 που περιλαμβάνονται στον διεθνή διαγωνισμό του ΟΑΣΑ, ο οποίος ολοκληρώθηκε, για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου σε 63 περιαστικές λεωφορειακές γραμμές.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η σταδιακή προμήθεια και των υπόλοιπων 115 νέων οχημάτων (112 12μέτρα και 3 Midi 8μέτρα) που θα εκτελούν το συγκοινωνιακό έργο στις υπόλοιπες 38 γραμμές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες εξυπηρετούν περιοχές, όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μάνδρα, Μαγούλα, Φυλή. Ήδη, έχουν παραληφθεί τα πρώτα 34 λεωφορεία και τους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προμήθεια και των υπολοίπων οχημάτων.

Η παραχώρηση του συγκοινωνιακού έργου βάσει της νέας σύμβασης με την κοινοπραξία που αναδείχθηκε από τον διεθνή διαγωνισμό του ΟΑΣΑ, έχει διάρκεια 8 έτη και όλα τα οχήματα που θα δρομολογηθούν στις γραμμές θα είναι καινούργια, ντιζελοκίνητα λεωφορεία αστικού τύπου, κατηγορίας EURO VI ή νεότερα, με χαμηλό δάπεδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα