Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε νωρίτερα στο λιμάνι της Μυκόνου, όταν ένα επιβατηγό ταχύπλοο ξαφνικά ξεκίνησε τον απόπλου ενώ οι επιβάτες επιβιβάζονταν ακόμη και οι κάβοι ήταν δεμένοι.

Ενώ το πλοίο Jumbo Jet της SeaJets ήταν σε διαδικασία επιβίβασης επιβατών ξαφνικά έκανε «πρόσω» με τους κάβους δεμένους, οι οποίοι ευτυχώς δεν έσπασαν καθώς το πλοίο απομακρύνθηκε από τον προβλήτα. Κανείς επιβάτης δεν έπεσε στη θάλασσα εκτός από ορισμένες βαλίτσες.

Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρεται ότι «σημειώθηκε μετακίνηση του επιβατηγού οχηματαγωγού ταχύπλοου JUMBO JET σημαίας Κύπρου. Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο-Τήνο-Μύκονο- Πάρο-Νάξο και επιστροφή.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ενώ το πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Μυκόνου μέχρι να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Το Υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι σχηματίζεται δικογραφία κατ εντολή του Εισαγγελέα για τα αίτια του συμβάντος».

Πρόσφατα το ίδιο πλοίο παρουσίασε και άλλο πρόβλημα καθώς στις αρχές Αυγούστου όπως ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά παρουσίασε δυσλειτουργία στο άνοιγμα του καταπέλτη κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι, με αποτέλεσμα να ζητηθεί συνδρομή γερανοφόρου οχήματος.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Η ασφάλεια και το σύστημα χρονοθυρίδων

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε νεότερη ανακοίνωσή του έσπευσε να υπογραμμίσει πως με αφορμή το σημερινό συμβάν στο λιμάνι της Μυκόνου σχετικά με τη μετακίνηση του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ JUMBO JET, κατά την επιβίβαση επιβατών και οχημάτων, επαναλαμβάνει ότι η μεγαλύτερη προτεραιότητα του υπουργείου είναι τα θέματα ασφάλειας, ειδικά στην ακτοπλοΐα, τα οποία όπως τόνισε «είναι μη διαπραγματεύσιμα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής».

Πρόσθεσε δε πως «στο πλαίσιο αυτό και για την ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων, λιμένων και επιβατών, έχουν, μεταξύ άλλων, δρομολογηθεί από το Υπουργείο η ανάπτυξη Συστήματος Χρονοθυρίδων Θαλάσσιων Λιμένων, (Sea Ports Time Slots System) με ένα κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα παρακολούθησης και χρήσης, η προσαρμογή των υπόχρεων λιμένων στο διεθνή κώδικα ISPS, η αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων και η ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια