«Παράλληλα με την προεκλογική καμπάνια που διεξάγει ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπάρχει και η αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ χτίζει την εναλλακτική πρόταση που έχει ανάγκη ο κόσμος». Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Αθανάσιος Γλαβίνας, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ, στην 88η ΔΕΘ.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, «με τα νέα δεδομένα αρχίζει ο κόσμος να βλέπει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα καταφέρει. Πάντα είχαμε σχέδιο. Τώρα μπήκε σε ένα συνολικό πλάνο που λέει: η χώρα χρειάζεται περιφερειακή ανάπτυξη, οικοδόμηση εκ νέου και ενίσχυση της μεσαίας τάξης η οποία αποψιλώθηκε».

Μιλώντας για τη σχέση του κόσμου με το ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά ότι «τα μνημόνια επέδρασαν καταλυτικά σε αυτήν, αλλά δεν την έχουμε χάσει». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος είναι πιο έμπειρος και περιμένει ουσιαστικά πράγματα. Απέναντι στις παλιές καλές θύμισες, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης. Που θα ξέρει ο κόσμος ότι αυτό που λέει το ΠΑΣΟΚ το πιστεύει, θα το κάνει πράξη, θα επαναφέρει τον κόσμο από την αποχή –  ένα μεγάλο κομμάτι είναι κόσμος που στήριζε το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια».

Ερωτηθείς σχετικά με τη διαδικασία για την κούρσα διαδοχής, ο κ. Γλαβίνας σημείωσε ότι «η ωριμότητα των πολλών εσωτερικών διαδικασιών, η εμπειρία των προηγούμενων, μας έχουν αφήσει το στίγμα τους. Την κάναμε με ωριμότητα και σεβασμό και θέλουμε αυτή η διαδικασία να προστατευεί με κάθε τρόπο. Η διαδικασία θέλουμε να αποπνέει πολιτική υγεία και ευγενή άμιλλα μεταξύ των υποψηφίων. Εχουμε ευθύνη απένανι στα 50 χρόνια της παράταξης να κάνουμε ένα βήμα πίσω όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα. Και ως βασική αρχή να υπηρετούμε την ενότητα. Να μην προκαλέσουμε πρόβλημα που μπορεί να αμφισβητήσει τκν ενότητα της παράταξης την επόμενη μέρα», και εξέφρασε την προσωπική εκτίμηση πως «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι την επόμενη μέρα το ΠΑΣΟΚ θα είναι ενωμένο.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι δεν είχε το πολιτικό ούτε το στελεχειακό βάθος, ούτε τον ιδεολογικό άξονα που χρειάζεται. Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι, στελέχη και ψηφοφόροι που έχουν ιδέες με τους οποίους μπορούμε να συμβαδίσουμε. Θέλουμε να προχωρήσουμε με αυτούς τους ανθρώπους».

Σε σχέση με την κυβέρνηση της ΝΔ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «θα ήθελα όλα όσα εξήγγειλε στη ΔΕΘ να τα είχε κάνει σε πρότερο χρόνο και όχι κάτω από την πίεση των δημοσκοπήσεων».

Ασκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν βελτίωσε τη ζωή των πολιτών και πως διέψευσε και αυτούς που την ψήφισαν στη λογική του «να αποφύγουν το χειρότερο κακό».

«Δεν μπορεί να πείσει ακολουθώντας τα γεγονότα. Προσπαθεί να μαζέψει τα απόνερά της και όχι να ανατρέψει», σημείωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο κ. Γλαβίνας έκανε λόγο για δυνατότητα διεύρυνσης προς την κεντροαριστερά και προς το κέντρο. «Απευθυνόμαστε στον κόσμο που θέλει στην κοινωνία να απολαμβάνουν όλοι κοινωνικά δικαιώματα. Και κατανοούν ότι η ΝΔ μεγάλωσε την ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών», υπογράμμισε ο κ. Γλαβίνας.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μιχαλάκης

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ