Στις ευκαιρίες ανάπτυξης που παρουσιάζει η Βόρεια Ελλάδα, στα έργα και στις επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά και σε αυτές που είναι σε εξέλιξη αναφέρθηκε εκτενώς ο υφυπουργός Εσωτερικός αρμόδιας για τη Μακεδονία – Θράκη, Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ στην 88η ΔΕΘ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γκιουλέκας, στη Θεσσαλονίκη έχουν επιλέξει να επενδύσουν μεγάλες πολυεθνικές, όπως η Pfizer, η Google, η Deloitte, η Microsoft, είναι η πύλη προς την Ευρώπη, το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, η Εγνατία με τους κάθετους άξονες.

Οσον αφορά τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, ανέφερε ότι υπάρχουν πλέον και ανοίγουν διαχρονικά περισσότερες θέσεις για εξειδικευμένο προσωπικό που έχει και καλύτερες αμοιβές.

«Στη Β. Ελλάδα έχουμε εταιρείες κολοσσούς», σημείωσε ο κ. Γκιουλέκας, προσθέτοντας με έμφαση ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι λύσαμε τα προβλήματα, αλλά όλα αυτά είναι η βασική μας υποδομή, μαζί με τα λιμάνια, την Εγνατία και τον εμπορευματικό σιδηρόδρομο».

Επίσης, συμπλήρωσε ότι υπάρχουν πολλές άλλες ευκαιρίες στη Β. Ελλάδα, αναφέροντας ενδεικτικά το ΑΠΘ, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο των Βαλκανίων.

«Αγωνιζόμαστε και είναι και εντολή του πρωθυπουργού να τρέξουμε πολύ πιο γρήγορα τη Μακεδονία και τη Θράκη: ένα κέντρο παιδείας, ένα κέντρο επιχειρηματικό, καινοτομίας, έρευνας», είπε ο αρμόδιος για τη Κακεδονία – Θράκη υφυπουργός. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στο μεγάλο κέντρο καινοτομίας που σχεδιάζεται, το ThessINTEC, για το οποίο εξήγησε ότι είναι η μεγαλύτερη επένδυση του υπουργείου Ανάπτυξης, 33 εκατ. ευρώ.

«Δεν ισχυροζόμαστε ότι εδώ τα έχουμε λύσει όλα. Κάθε άλλο. Γίνεται με πολύ σκληρή προσπάεια και δουλειά από όλους τους φορείς. Το καλό είναι ότι υπάρχει η πολιτική βούληση που είναι εκπεφρασμένη και αυτό μας διευκολύνει», τόνισε ο κ. Γκιουλέκας.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κόπωση στην κυβέρνηση, απάντησε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν και λάθη και παραλείψεις. Αλίμονο αν κανείς δεν βλέπει κάποια κάθη και παραλείψεις να διορθώσει. Αυτό που ισχυριζόμαστε είναι ότι πήραμε την Ελλάδα από ένα σημείο που στην προηγούμενη κυβέρνηση συζητούσαμε εάν θα μείνουμε στην Ευρώπη. Δεν θα έρχονταν 36 δισ. από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης αν τελικά επικρατούσε η παρότρυνση του Αλέξη Τσίπρα».

Και πρόσθεσε: «θεωρώ ότι από εκεί που πιάσαμε τη χώρα έχουνε γίνει σταθερά βήματα, το λένε οι ρυθμοί ανάπτυξης, οι ίδιοι οι αριθμοί, από την άλλη, όμως, τα προβλήματα είναι εδώ, υπάρχουν. Αυτή η κυβέρνηση διαχρονικά έχει να αντιμετωπίσει μια κρίση κόβιντ και η Ελλάδα κρατήθηκε όρθια γιατί όλος ο λαός έκανε μια τιτάνια προσπάθεια με την καθοδήγηση της κυβέρνησης. Είχε μια τεράστια οικονομική κρίση να αντιμετωπίσει, σήμερα έχουμε πρόβλημα ακρίβειας, έχουμε λειψυδρία… Η μάχη θα διαρκεί όσο υπάρχουν προβλήματα».

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μιχαλάκης

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ