Στο πρώτο αγγλόφωνο πρόγραμμα σε προπτυχιακό επίπεδο (ξεκινά τον Οκτώβριο) στο τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής του ΠΑΜΑΚ, αναφέρθηκε ο Χρήστος Νεγκάκης, καθηγητής λογιστικής ΠΑΜΑΚ, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

88η ΔΕΘ – OT FORUM – Ντζιαχρήστος: Ο νόμος του 2021 για τις startups χρειάζεται διορθώσεις

«Ενδιαφέρον από Αγγλία μέχρι… Ζάμπια»

«Έχουμε το πρώτο ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα του ΠΑΜΑΚ, στην λογιστική και χρηματοοικονομική, με 40 μαθήματα, απευθύνεται σε ξένους φοιτητές, έχουμε σαν χώρα ένα πολύ αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Έχουμε ήδη πάνω από 60 αιτήσεις(από Αγγλία, Τουρκία, Ινδία, Βιετνάμ, Πακιστάν, Νιγηρία, Γκάμπια, Κένυα μεταξύ άλλων), έχουν προχωρήσει 11 εγγραφές. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, βοήθησε πολύ το υπουργείο εξωτερικών», επεσήμανε.

Επιστημονικό συμπόσιο τον Οκτώβριο

«Γίνεται εξαιρετική δουλειά στο ΠΑΜΑΚ, εγώ είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά πολλές φορές αδικείται το δημόσιο πανεπιστήμιο. Δίνουμε 7 παγκόσμιες πιστοποιήσεις στο ΠΑΜΑΚ, τα παιδιά μας μπορούν να απασχοληθούν εδώ, η Deloitte έχει απορροφήσει πάνω από 800 άτομα από εμάς, η Pfizer έχει πάρει πολλά άτομα από εμάς. Πολλές πολυεθνικές έρχονται στην Θεσσαλονίκη καθώς διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, στα μεταπτυχιακά η απορροφητικότητα αποφοίτων στην αγορά εργασίας αγγίζει το 100%. Υπάρχει διασύνδεση με την αγορά, εμείς το κάνουμε αυτό. Διοργανώνουμε μεγάλο επιστημονικό συμπόσιο στο ΠΑΜΑΚ τον Οκτώβριο όπου θα συμμετέχουν μεγάλες εταιρείες», σημείωσε.

«Έχουμε εξαιρετικά εργαστήρια στο ΠΑΜΑΚ, δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, απλά πρέπει να το προβάλουμε. Στο ΠΑΜΑΚ έχουμε προσαρμόσει τα προγράμματά μας στις ανάγκες της αγοράς, καλύπτουμε αυτά που χρειάζονται», υποστήριξε.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μιχαλάκης

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ