
Θετική ήταν η εικόνα και σε επίπεδο εβδομάδας, με τον FTSE 100 να κερδίζει 1,1%, τον DAX να ενισχύεται κατά 2,1% και τον CAC 40 να ολοκληρώνει στο +1,5%.
Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της γαλλικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Worldline υποχώρησαν περισσότερο από 15,2% μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Διευθύνοντος Συμβούλου της. Επίσης, η εταιρεία προσάρμοσε την καθοδήγηση για ολόκληρο το έτος εν μέσω, όπως είπε, «πιο αργών συνθηκών συναλλαγών».
Οδεύει για το ανοδικό 5×5 η Wall Street
Μπορεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων αναφοράς για δεύτερη φορά φέτος να ανακούφισε τις αγορές, όμως έρχεται και άλλη απόφαση καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να αρχίσει να μειώνει το κόστος δανεισμού την επόμενη εβδομάδα. Και οι αγορές θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις στρατηγικές τους σε αυτό το δίπολο, καθώς θα υπάρξει αναδιάταξη των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες έχουν αρχίσει να μειώνουν τα επιτόκια ως απάντηση στις ενδείξεις ότι οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν εξασθενίσει. Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η ΕΚΤ είναι πιθανό να μειώσει ξανά τα επιτόκια και στις δύο εναπομείνασες συνεδριάσεις της φέτος.
Τα μάκρο της ημέρας
Στα μάκρο της ημέρας, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 1,9% τον Αύγουστο, σύμφωνα με έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας INSEE, σημειώνοντας μια αναθεώρηση προς τα κάτω από την προκαταρκτική εκτίμηση του 1,9%. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 0,5%, ενώ ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή σημείωσε άνοδο 2,2% σε ετήσια βάση και προσέθεσε 0,6% σε μηνιαία βάση.
Επίσης, η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη μειώθηκε κατά 0,3% τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Eurostat. Η βιομηχανική παραγωγή ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκε κατά 0,1% την ίδια περίοδο. Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή στη ζώνη του ευρώ μειώθηκε κατά 2,2% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,7% στην ΕΕ.
Έσπασε το πτωτικό σερί το ΧΑ
Με κέρδη έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, καταφέρνοντας με τη βοήθεια αρκετών δεικτοβαρών τίτλων του να σπάσει το πενθήμερο πτωτικό σερί, χωρίς όμως να καταφέρνει να “ξαναπιάσει” τις 1.420 μονάδες.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,88% στις 1.419,24 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.405,55 μονάδων (-0,10%) και 1.419,50 μονάδων (+0,89%). Ο τζίρος ανήλθε στα 81,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 22,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 3,4 εκατ. τεμάχια αξίας 14 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,27% στις 3.504,57 μονάδες, ενώ στο -0,46% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap στις 2.334,69 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,93% στις 1.254,20 μονάδες.
Η αγορά έκλεισε όμως αρνητικά την εβδομάδα, με τον ΓΔ να σημειώνει απώλειες 1,66%. Ο FTSE 25 έχασε κατά 1,81%, αλλά ο τραπεζικός κλάδος υποχώρησε κατά 3,02%.


Latest News

Χάνει πάνω από 1.000 μονάδες ο Dow μετά τη νέα επίθεση Τραμπ σε Πάουελ - Πτώση άνω του 3% για S&P 500 και Nasdaq
Τα νέα σχόλια του Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed έφεραν νέα αναστάτωση στη Wall Street με νέες μεγάλες απώλειες - Ξανά ρεκόρ για χρυσό

Με πτώση άνω του 1% αρχίζει την εβδομάδα η Wall Street
Ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,99% στις 38.753 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,13% στις 5.223 μονάδες

Μποϊκοτάζ στα αμερικανικά commodities από την Κίνα - Τι συμβαίνει με τη σόγια
Μεταξύ των εμπορευμάτων που επηρεάστηκαν περισσότερο, ήταν οι αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου και σιταριού

Μην πυροβολείτε το δολάριο - Τι θα συμβεί αν συνεχιστεί το sell off στα αμερικάνικα assets
Ο απερίσκεπτος εμπορικός πόλεμος του Τραμπ αύξησε τους δασμούς κατά περίπου δέκα φορές και δημιούργησε οικονομική αβεβαιότητα

Σε χαμηλό 3ετίας το δολάριο - Το παράδοξο με την αγορά ομολόγων
Η νέα επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ στον επικεφαλής της Fed προκαλεί κλυδωνισμούς στις αγορές

Στον «ζωολογικό κήπο» των αγορών... Οι μονόκεροι, η Χρυσομαλλούσα και ο μωβ σκίουρος
Ταύροι και αρκούδες, περιστέρια και γεράκια είναι μερικά μόνο από τα πλάσματα που περιγράφουν τις αγορές

Μικτά τα πρόσημα στην Ασία, υπό μεγάλη πίεση ο Nikkei
Οι αγορές της Αυστραλίας και του Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστές λόγω των διακοπών του Πάσχα

Ένα ακόμα ρεκόρ για τον χρυσό - Βάζει πλώρη για τα 3.500 δολάρια
Ο χρυσός καταρρίπτει το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο

Ποιοι CEO πούλησαν μετοχές αξίας δισ. δολαρίων
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Washington Service, η οποία παρακολουθεί τις αγορές και τις πωλήσεις των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες

Εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο
Το Brent παραμένει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι