Θετική ήταν η εικόνα και σε επίπεδο εβδομάδας, με τον FTSE 100 να κερδίζει 1,1%, τον DAX να ενισχύεται κατά 2,1% και τον CAC 40 να ολοκληρώνει στο +1,5%.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της γαλλικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Worldline υποχώρησαν περισσότερο από 15,2% μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Διευθύνοντος Συμβούλου της. Επίσης, η εταιρεία προσάρμοσε την καθοδήγηση για ολόκληρο το έτος εν μέσω, όπως είπε, «πιο αργών συνθηκών συναλλαγών».

Οδεύει για το ανοδικό 5×5 η Wall Street

Μπορεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων αναφοράς για δεύτερη φορά φέτος να ανακούφισε τις αγορές, όμως έρχεται και άλλη απόφαση καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να αρχίσει να μειώνει το κόστος δανεισμού την επόμενη εβδομάδα. Και οι αγορές θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις στρατηγικές τους σε αυτό το δίπολο, καθώς θα υπάρξει αναδιάταξη των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες έχουν αρχίσει να μειώνουν τα επιτόκια ως απάντηση στις ενδείξεις ότι οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν εξασθενίσει. Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η ΕΚΤ είναι πιθανό να μειώσει ξανά τα επιτόκια και στις δύο εναπομείνασες συνεδριάσεις της φέτος.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 1,9% τον Αύγουστο, σύμφωνα με έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας INSEE, σημειώνοντας μια αναθεώρηση προς τα κάτω από την προκαταρκτική εκτίμηση του 1,9%. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 0,5%, ενώ ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή σημείωσε άνοδο 2,2% σε ετήσια βάση και προσέθεσε 0,6% σε μηνιαία βάση.

Επίσης, η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη μειώθηκε κατά 0,3% τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Eurostat. Η βιομηχανική παραγωγή ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκε κατά 0,1% την ίδια περίοδο. Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή στη ζώνη του ευρώ μειώθηκε κατά 2,2% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,7% στην ΕΕ.

Έσπασε το πτωτικό σερί το ΧΑ

Με κέρδη έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, καταφέρνοντας με τη βοήθεια αρκετών δεικτοβαρών τίτλων του να σπάσει το πενθήμερο πτωτικό σερί, χωρίς όμως να καταφέρνει να “ξαναπιάσει” τις 1.420 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,88% στις 1.419,24 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.405,55 μονάδων (-0,10%) και 1.419,50 μονάδων (+0,89%). Ο τζίρος ανήλθε στα 81,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 22,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 3,4 εκατ. τεμάχια αξίας 14 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,27% στις 3.504,57 μονάδες, ενώ στο -0,46% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap στις 2.334,69 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,93% στις 1.254,20 μονάδες.

Η αγορά έκλεισε όμως αρνητικά την εβδομάδα, με τον ΓΔ να σημειώνει απώλειες 1,66%. Ο FTSE 25 έχασε κατά 1,81%, αλλά ο τραπεζικός κλάδος υποχώρησε κατά 3,02%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές