Υποχωρεί έναντι του γεν το δολάριο υποχώρησε ενώ ο χρυσός έφτασε στο απόγειο όλων των εποχών καθώς οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματα για μια υπερμεγέθη μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα, αφού δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η απόφαση είναι σκληρή για τους αξιωματούχους.

Το γεν υποστηρίχθηκε επίσης αυτή την εβδομάδα γερακίσια σχόλια από στελέχη της Τράπεζας της Ιαπωνίας, με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Naoki Tamura την Πέμπτη να λέει ότι «ανησυχεί ότι ο ανοδικός κίνδυνος πληθωρισμού αυξανόταν».
Ο δείκτης δολαρίου , ο οποίος μετρά το νόμισμα έναντι του γιεν και άλλων πέντε σημαντικών αντιπάλων, έπεσε στο κατώτερο επίπεδο μιας εβδομάδας στο 101,03.
Το ευρώ σημείωσε άνοδο 0,09% στα 1,1084 δολ., αυξάνοντας την άνοδο 0,57% της Πέμπτης, αφού η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ απώθησε τις προοπτικές μείωσης των επιτοκίων τον Οκτώβριο, μετά την ευρέως αναμενόμενη μείωση κατά τρίμηνο την Πέμπτη.
Ο χρυσός επέκτεινε την άνοδο 1,9% της Πέμπτης για να φτάσει σε νέο υψηλό ρεκόρ των 2.567,93 δολαρίων, ενισχυμένος από την αδυναμία του δολαρίου.

Εν αναμονή της Fed

Οι μετοχές στην Ασία επίσης κινούνται ανοδικά αφού οι traders αύξησαν τα στοιχήματα στο 41% ​​για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ κατά 50 μονάδες βάσης στις 18 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG , από περίπου 28% πριν από άρθρα στους Financial Times και τη Wall Street Journal το καθένα. χαρακτήρισε την απόφαση «δύσκολη».

«Αυτή είναι μια ακόμη ανατροπή στη συζήτηση (τη μείωση των επιτοκίων της Fed)», δήλωσε ο Tony Sycamore, αναλυτής της IG, σημειώνοντας τη διελκυστίνδα που διαδραματίζεται στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ομολόγων και ειδικότερα στην ισοτιμία δολαρίου-γεν.

Οι 50 μονάδες βάσης επιστρέφουν ξαφνικά στο τραπέζι

«Όλοι πίστευαν ότι ήμασταν πίσω σε καλό δρόμο για 25 μονάδες βάσης και τώρα οι 50 επιστρέφουν ξαφνικά στο τραπέζι».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Διολίσθηση και πιέσεις από τις τράπεζες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Διολισθαίνει και πάλι το ΧΑ, πιέσεις και από τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την ουσιαστικά «αδιάφορη» πορεία των τελευταίων 4 εβδομάδων, δίχως να μπορεί να εκμεταλλευθεί το γενικώς θετικό πρόσημο της εγχώριας επιχειρηματικής ειδησεογραφίας