Με κέρδη κινούνται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, θέτοντας τις βάσεις για την πέμπτη ανοδική συνεδρίασή τους, με το βλέμμα όμως να είναι στις εκτιμήσεις για την απόφαση της Federal Reserve την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,42% στις 41.267 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,26% στις 5.610 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,21% στις 17.606 μονάδες.

Απόλυτα θετική είναι αυτή η εβδομάδα για τους αμερικανικούς δείκτες να την ολοκληρώνουν σήμερα με σημαντικά κέρδη. Ο S&P 500 κερδίζει σχεδόν 3,5% αυτή την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 5,3%. Ο Dow ενισχύεται κατά 1,9%.

Στον ρυθμό της μείωσης των επιτοκίων οι αγορές

Στο ταμπλό της Wall Street

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της RH σημειώνουν άλμα άνω του 20%, μετά από τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο. Η εταιρεία λιανικής επίπλων σπιτιού ανέφερε 1,69 δολάρια προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, με 830 εκατ. δολάρια έσοδα.

Τα οικονομικά στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τη συγκράτηση του πληθωρισμού φαίνεται να υποστηρίζουν την υπόθεση για μείωση των επιτοκίων

Από την άλλη, η Boeing χάνει 4% μετά τη συνέχιση της απεργίας των εργαζομένων στο εργοστάσιο της, που επακολούθησε της απόρριψης μιας νέας σύμβασης εργασίας. Η απεργία θα επηρεάσει την παραγωγή των περισσότερων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του 737 Max.

Η Wall Street προσβλέπει τώρα στη συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve στις 17-18 Σεπτεμβρίου, όπου η κεντρική τράπεζα αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Επί του παρόντος, το επιτόκιο-στόχος της Fed βρίσκεται στο 5,25% έως 5,5%.

Τα οικονομικά στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τη συγκράτηση του πληθωρισμού φαίνεται επίσης να υποστηρίζουν την υπόθεση για μείωση των επιτοκίων. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στο 2,5% σε ετήσια βάση, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021. Οι τιμές χονδρικής, εν τω μεταξύ, αυξήθηκαν 0,2% τον Αύγουστο, συμβαδίζοντας με τις προσδοκίες.

«Στο τέλος της ημέρας, ο καταναλωτής και η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζουν να τα πάνε καλά, και τα κέρδη συνεχίζουν να είναι πάνω από τις προσδοκίες», σχολίασε ο Dan Greenhaus, επικεφαλής στρατηγικής στη Solus Alternative Asset Management.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street