Ήπια ανοδική αντίδραση καταγράφει αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να έχουν σταματήσει να δίνουν εντολές και τους λιγοστούς αγοραστές να έχουν πάρει το προβάδισμα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,64% στις 1.415,87 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 35 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,7 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,68% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.432,45 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,61% στις 1.217,73 μονάδες.

Αντίδραση μετά το πτωτικό πενθήμερο

Μπορεί το ΧΑ να δείχνει ότι βγάζει κάποια αντίδραση, αλλά αυτή δεν είναι ανάλογη του πενθήμερου πτωτικού σερί που προηγήθηκε, με την εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν, να κλείνει κάτω από τις 1.420 μονάδες, εκτός εάν αλλάξει κάτι μέχρι το κλείσιμο. Σενάριο που δεν έχει ακόμη τις συντριπτικές πιθανότητες, δεδομένου του ότι η άνοδος φαίνεται να έρχεται περισσότερο ως απόρροια της «ανακωχής» των πωλητών και λιγότερο ως μια ολική επαναφορά των αγοραστών.

Η αγορά περιμένει σαφώς τα νεότερα για την διάθεση μεριδίου του Ελληνικού Δημοσίου στην Εθνική Τράπεζα, την επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την κανονικότητα στην Attica Bank μετά και την κεφαλαιακή ενίσχυση, επιβεβαιώνοντας την «τραπεζοκεντρικότητα» της λεωφόρου Αθηνών. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, ερώτημα όμως θα αποτελέσει το αν στο μυαλό των επενδυτών επικρατήσουν εφεξής οι αναλύσεις περί discount και οι προσδοκίες περαιτέρω ανασύνταξης και μερισματικών διανομών του κλάδου ή αν τα εν λόγω stories αναδιάρθρωσης δεν αποτελούν πλέον «κράχτες» για την εισροή «φρέσκων» κεφαλαίων στην Αγορά.

Τα βλέμματα σαφώς είναι στραμμένα στη Moody’s, η οποία ανακοινώνει αργά το βράδυ την απόφασή της για το ελληνικό αξιόχρεο με υψηλά τον πήχη των προσδοκιών για απόδοση επενδυτικής βαθμίδας. Τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αλλά σε περίπτωση μιας ακόμη αξιολόγησης χωρίς αλλαγή της βαθμολογίας, θα δοκιμάσει τις 1400 μονάδες, που συνιστούν κρίσιμο όριο στήριξης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ σημειώνει άλμα 3,33%, με τις ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Cenergy, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil να κινούνται με άνοδο άνω του 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Jumbo, Σαράντης, ΟΤΕ, Εθνική, Eurobank, Aegean, Πειραιώς, Λάμδα, Βιοχάλκο και ΔΑΑ, ενώ Autohellas και Τέρνα Ενεργειακή δεν έχουν μεταβολή. Αρνητικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Διολίσθηση και πιέσεις από τις τράπεζες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Διολισθαίνει και πάλι το ΧΑ, πιέσεις και από τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την ουσιαστικά «αδιάφορη» πορεία των τελευταίων 4 εβδομάδων, δίχως να μπορεί να εκμεταλλευθεί το γενικώς θετικό πρόσημο της εγχώριας επιχειρηματικής ειδησεογραφίας