Οι δισεκατομμυριούχοι με προσωπική αξία άνω των 100 δισ. δολαρίων είναι ελάχιστοι. Αυτή η αποκλειστική λέσχη μεγιστάνων αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο μειώθηκε λίγο χάρη σε μια μείωση αξίας στο χρηματιστήριο.

Υπάρχουν τώρα μόνο 12 άτομα σε αυτό το κλαμπ υπερπλουσίων, αφού τρία προηγούμενα μέλη έπεσαν από τη λίστα, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Αν και εξακολουθούν να είναι μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, από την Κυριακή, οι μεγιστάνες της τεχνολογίας Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο ιδρυτής της Dell Μάικλ Ντελ μαζί με τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο της Ινδίας, τον Γκαουτάμ Αντάνι, έπεσαν λίγο κάτω από το όριο των 100 δισ. δολαρίων.

Πλούσιοι: Στα 9,5 τρισ. θα εκτοξευθεί η περιουσία τους – Ο ρόλος των family offices [έρευνα]

Η μετατόπιση των υπερπλούσιων έρχεται καθώς ο Σεπτέμβριος έχει ετήσιο αντίκτυπο στις μετοχές. Την περασμένη εβδομάδα, όλοι οι κύριοι δείκτες ολοκλήρωσαν την εβδομάδα χαμηλότερα, με τον S&P 500 να υποχωρεί 4,2% για την εβδομάδα. Η αβεβαιότητα σχετικά με τις εκλογές στις ΗΠΑ και τα νούμερα της ανεργίας απειλούν να ωθήσουν τις μετοχές χαμηλότερα τον επόμενο μήνα.

Η βουτιά της Nvidia

Η Nvidia έκανε βουτιά 14% την περασμένη εβδομάδα και κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση μιας ημέρας στην ιστορία για αμερικανική εταιρεία. Με λίγο πάνω από το 3,5% της ιδιοκτησίας της εταιρείας, η καθαρή θέση του Χουάνγκ μειώθηκε κατακόρυφα στα 90,5 δισεκατομμύρια δολάρια από 105 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η καθαρή περιουσία του Ντελ αντιθέτως υποχώρησε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια στα 96,3 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς οι μετοχές υποχώρησαν την Παρασκευή εν μέσω αδυναμίας στον τεχνολογικό τομέα. Τη Δευτέρα, οι μετοχές της Dell εκτινάχθηκαν περίπου 3% με την είδηση ​​ότι, μαζί με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Palantir, θα ενταχθούν στον S&P 500.

Το «παρά τρίχα» του Αντάνι

Τέλος, ο Αντάνι εξέπεσε για λίγο από την ελίτ ομάδα των υπερπλούσιων μεγιστάνων φτάνοντας στα 99,6 δισεκατομμύρια δολάρια την Κυριακή, αφού ο δείκτης Nifty 50 των μεγαλύτερων ινδικών εταιρειών κατέγραψε ένα τριήμερο σερί ζημιών. Ο δείκτης ενισχύθηκε λιγότερο από 1% από το κλείσιμο της Δευτέρας.

Τον Μάιο, ο σύλλογος των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων έφτασε στα 15 μέλη, τον υψηλότερο αριθμό στην ιστορία, χάρη στα κέρδη του χρηματιστηρίου. Μεταξύ των πιο αναγνωρισμένων μελών είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, και ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Ανάμεσα στις τάξεις των υπέρ-πλούσιων, μεγιστάνες της τεχνολογίας όπως ο Ζάκερμπεργκ και ο Χουάνγκ ξεχωρίζουν για τα μεγαλύτερα κέρδη που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής φέτος. Η καθαρή περιουσία του 40χρονου Ζάκερμπεργκ εκτινάχθηκε κατά 50 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής φέτος, ακολουθούμενη από την προσωπική περιουσία του Χουάνγκ, η οποία εκτινάχθηκε κατά 46 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς η μετοχή της Nvidia εκτοξεύτηκε εν μέσω μιας ευρύτερης έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης.

Μαζί, ο πλούτος των σημερινών 12 μελών της λέσχης των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι κάτι λιγότερο από 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια, που είναι λίγο περισσότερο από την ανώτατη αποτίμηση της Google.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή