Ο Λάρι Έλισον συνίδρυσε την εταιρεία λογισμικού Oracle το 1977 και κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της μέχρι το 2014. Επί του παρόντος, ασκεί καθήκοντα προέδρου και Chief Technology Officer της εταιρείας. Ο Έλισον φιγουράρει εδώ και χρόνια στην λίστα Billionaires Index του Bloomberg.

Η καθαρή περιουσία του ιδρυτή της Oracle, Λάρι Έλισον, αυξήθηκε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό ποτέ την Τρίτη, αφού τα κέρδη του γίγαντα λογισμικού έδειξαν ότι η ζήτηση τεχνητής νοημοσύνης ενισχύει τις δραστηριότητές της στο cloud computing.

Λάρι Έλισον – Πλουσιότερος από τους συνιδρυτές της Google

Ο Έλισον, 80 ετών, ξεπέρασε τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και έγινε ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 168 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Η αύξηση της περιουσίας του κατά 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια είναι η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τότε που το Bloomberg άρχισε να παρακολουθεί την περιουσία του τον Μάρτιο του 2012.

Η εταιρεία με έδρα το Όστιν ανέφερε την Τρίτη κέρδη και περιουσιακά στοιχεία που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και είπε ότι επικεντρώνεται στην επέκταση της υποδομής cloud της ενοικίασης ισχύος και αποθήκευσης υπολογιστών για να ανταγωνιστεί την Amazon, τη Microsoft και την Google της Alphabet. Η Oracle ανακοίνωσε επίσης μια συμφωνία αυτή την εβδομάδα για να διαθέσει την ομώνυμη βάση δεδομένων της στο cloud του Amazon Web Services.

Αύξηση περιουσίας 45 δισ. δολάρια φέτος

Η καθαρή περιουσία του Έλισον έχει αυξηθεί κατά περίπου 45 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος. Μόλις πίσω από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ της Meta Platforms και τον Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia, σύμφωνα με την κατάταξη του Bloomberg με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Μεγάλο μέρος της περιουσίας του Έλισον αποτελείται από μετοχές της Oracle, μαζί με το μερίδιό του περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αυτοκινητοβιομηχανία Tesla. Είναι γνωστός για τον χλιδάτο τρόπο ζωής που περιλαμβάνει ιδιωτικά αεροπλάνα, ιστιοπλοϊκές ομάδες America’s Cup και αγορές τρόπαια, συμπεριλαμβανομένου του νησιού Lanai της Χαβάης.

Σύντομα θα προσθέσει την Paramount Global, τη μητρική εταιρεία του CBS, στις συμμετοχές του. Ο Έλισον υποστηρίζει την πρόταση του γιου του Ντέιβιντ να αγοράσει την Redstone’s National Amusements για περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια και να πάρει τον έλεγχο της Paramount. Ο πρεσβύτερος Έλισον θα κατέχει το 77,5% της National Amusements μετά τη συμφωνία, σύμφωνα με μια κανονιστική κατάθεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή