Πωλήσεις για το 2025 χαμηλότερες από τις προβλέψεις της για το τρέχον έτος προέβλεψε η Moderna στέλνοντας τις μετοχές της πιο κοντά σε χαμηλό τετραετίας, αναφέρει το Reuters.

Οι μετοχές της γνωστής φαρμακοβιομηχανίας και κατασκευάστριας εταιρείας εμβολίων mRNA, σημείωσαν πτώση 17,1% στα 65,88 δολάρια το μεσημέρι της Πέμπτης, αλλα εκλεισαν υψηλότερα στο τέλος στα 69,69.

Moderna: Ανέλαβε την ανάπτυξη εμβολίου κατά της γρίπης των πτηνών – Χρηματοδότηση με 176 εκατ. δολάρια

Καθυστέρηση

Η εταιρεία ανακοινψσε ότι αναμένει πωλήσεις μεταξύ 2,5 δισ. και 3,5 δισ. δολαρίων το 2025, κάτω από την πρόβλεψη των αναλυτών για 3,74 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Η μέση τιμή ήταν επίσης χαμηλότερη από τα 3 δισ. έως 3,5 δισ. δολάρια σε πωλήσεις που προέβλεπε για το 2024.

Η εταιρεία, η οποία αγωνίζεται να «απομακρυνθεί» από το εμβόλιο COVID, δήλωσε σε συνέδριο για επενδυτές στη Νέα Υόρκη ότι η ρυθμιστική διαδικασία για τα εμβόλια κατά της γρίπης και του καρκίνου θα πάρει περισσότερο χρόνο από ό,τι είχε υποδείξει.

Η Moderna αναμένει να έχει 6 δισεκατομμύρια δολάρια ως μετρητά στο ταμείο της μέχρι το τέλος του 2024, κάτι που σύμφωνα με τον αναλυτή της Jefferies Μάϊκλ Γι ήταν στο κατώτερο άκρο της προηγούμενης άποψης για 6 με 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Περικοπές στην έρευνα το 2026

Η εξοικονόμηση κόστους της θα περιλαμβάνει περικοπή 1,1 δισ. δολαρίων από την έρευνα και την ανάπτυξη από το 2026, με τις περισσότερες δράσεις το 2027.

«Ελπίζω να μπορείτε να καταλάβετε… γιατί μας τρομάζει η εμπορική πρόκληση να λανσάρουμε όλα αυτά τα προϊόντα πραγματικά μόνο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, και αυτό μας κάνει να θέλουμε να αρχίσουμε πραγματικά να βάζουμε ρυθμό», δήλωσε ο πρόεδρος της Moderna, Στεφεν Χοτζ .

Η εταιρεία αναμένει ότι θα επιτύχει ισοσκελισμένο λειτουργικό κόστος το 2028, δύο χρόνια αργότερα από την προηγούμενη άποψή της.

Η πρόβλεψη του επόμενου έτους αντανακλά την αβεβαιότητα των αγορών του COVID και του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) στις ΗΠΑ, δήλωσε σε συνέντευξή του ο οικονομικός διευθυντής James Mock. Η Moderna δήλωσε ότι η υιοθέτηση του εμβολίου RSV ήταν πιο αργή από ό,τι αναμενόταν.

Στην πρόβλεψη Moderna περιλαμβανεται και η εκτίμηση ότι καθένα από τα 10 νέα προϊόντα που αναμένει να εγκριθούν έως το 2027 θα αρχίσει να παράγει σημαντικά έσοδα το έτος μετά την έγκρισή τους, είπε.

«Για το 2025, μπορεί να έχουμε υποθέσει κάποιες εγκρίσεις νέων προϊόντων, αλλά δεν υποτίθεται ότι θα υπάρχουν πολλά έσοδα από αυτά», δήλωσε ο Mock.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η «είσοδος» νέων προϊόντων θα οδηγήσει σε μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των εσόδων κατά 25% μεταξύ 2026 και 2028.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή