Eξάμηνη αναστολή της επιχειρηματικής δραστηριότητας και οικονομικό πρόστιμο επέβαλε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας στην ελεγκτική μονάδα της PwC στη χώρα λόγω του (ελαττωματικού) ελέγχου της προβληματικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων China Evergrande Group, όπως ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε πρόστιμο 116 εκατομμυρίων γουάν (16 εκατομμύρια δολάρια) στην PwC Zhong Tian LLP, την εγγεγραμμένη λογιστική οντότητα και τον κύριο χερσαίο βραχίονα της PwC στην Κίνα, σύμφωνα με δήλωση στην ιστοσελίδα του υπουργείο Οικονομικών.

Κίνα: Αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης για πρώτη φορά απο το 1978

Η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών της Κίνας ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση ότι κατάσχεσε τα έσοδα της μονάδας που εμπλέκονται στην υπόθεση Evergrande συνολικού ύψους 27,7 εκατομμυρίων γιουάν και επέβαλε πρόστιμο 297 εκατομμυρίων γιουάν στη μονάδα, μεταδίδει το Reuters.

Η έρευνα της Ρυθμιστικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κίνας (CSRC) διαπίστωσε ότι η PwC Zhong Tian συνέβαλε στη συγκάλυψη και «ακόμη και στη συγκατάθεση» της απάτης της Evergrande κατά τον έλεγχο των ετήσιων αποτελεσμάτων της κατασκευαστικής εταιρείας το 2019 και το 2020.

«Η PwC διέβρωσε σοβαρά τη βάση του νόμου και της καλής πίστης και έβλαψε τα συμφέροντα των επενδυτών», δήλωσε η CSRC.

Οι κινεζικές αρχές εξετάζουν τον ρόλο της PwC στις λογιστικές πρακτικές της Evergrande από τότε που η ρυθμιστική αρχή κεφαλαιαγοράς κατηγόρησε τον Μάρτιο την κατασκευαστική  εταιρεία για απάτη ύψους 78 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια περίοδο δύο ετών έως το 2020.

Η ελεγκτική εταιρεια δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή