Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τραπεζίτες της UniCredit είχαν συνομιλίες αφότου η ιταλική τράπεζα αγόρασε το 9% των μετοχών της Commerzbank, σύμφωνα με ανώνυμη κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Reuters.

Οι συνομιλίες, που αναφέρονται πρώτη φορά, είναι μια σημαντική εξέλιξη στην πιθανή εξαγορά μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Γερμανίας από ξένο ίδρυμα.

UniCredit: Θέλει να αναδιαμορφώσει την ευρωπαϊκή τραπεζική και έχει κεφάλαια

Η UniCredit αρνήθηκε να σχολιάσει.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Αντρέα Ορσέλ, δήλωσε ότι «θα συνεργαστεί με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και θα δει εάν υπάρχει η βάση για έναν συνδυασμό», επισημαίνοντας το ενδιαφέρον του να αγοράσει μεγαλύτερο μέρος του κρατικού μεριδίου του γερμανικού δανειστή σε περίπτωση που είναι προς πώληση.

Η γερμανική πηγή είπε ότι εναπόκειται στις τράπεζες να αποφασίσουν τι θέλουν και ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν ήταν κατ’ αρχήν αντίθετη σε μια σύνδεση, αλλά αναγνώρισε την αντίθεση της τράπεζας.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη τις επιθυμίες της Commerzbank. Υπάρχει προφανώς μια έντονη απόρριψη από το εργατικό δυναμικό», είπε το άτομο.

Σχεδιασμός άμυνας

Σύμφωνα με το  Bloomberg το διοικητικό συμβούλιο της Commerzbank επανεξετάζει την αμυντική του στρατηγική, καθώς προετοιμάζεται για μια πιθανή προσέγγιση εξαγοράς από την UniCredit. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική τράπεζα, η οποία αιφνιδιάστηκε από την αποκάλυψη της UniCredit για το 9% της συμμετοχής της, προβαίνει στην προληπτική αυτή κίνηση ενόψει της εμπλοκής της με την ιταλική ανταγωνίστριά της.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναμένεται να καταβάλουν συντονισμένες προσπάθειες με σκοπό να απορριφθεί αυτή η προσέγγιση, δήλωσαν ανώνυμες πηγές στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος της Commerzbank

Η Goldman Sachs ενεργεί ως σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας, δήλωσε πηγή που γνωρίζει το θέμα, ενώ εκπρόσωπος της Commerzbank αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι κινήσεις αυτές υπογραμμίζουν το ενδιαφέρον που επικεντρώνεται πλέον στη γερμανική τράπεζα, παρόλο που τα ρυθμιστικά και πολιτικά εμπόδια σημαίνουν ότι οι μεγάλες τραπεζικές συγχωνεύσεις παραμένουν δύσκολα πραγματοποιήσιμες στην Ευρώπη. Ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Andrea Orcel, έχει εμπειρία στις συναλλαγές και έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η UniCredit θέλει να γίνει η «Τράπεζα της Ευρώπης».

Η Commerzbank θεωρείται εδώ και καιρό ως μια καλή επιλογή για την UniCredit, δεδομένου του μεγέθους της στη Γερμανία και των δραστηριοτήτων της στην Πολωνία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή