Πρόσφατη έρευνα της Wall Street Journal που εξέτασε μια επικίνδυνη κουλτούρα υπερκόπωσης στη Wall Street προκάλεσε κάποιες αμερικανικούς τραπεζικούς κολοσσούς να ενσκήψουν στο πρόβλημα. Έτσι η JPMorgan Chase και η Bank of America σχεδιάζουν να περιορίσουν και να παρακολουθήσουν πιο προσεκτικά τις ώρες εργασίας των νεαρών τραπεζικών υπαλλήλων.

Η JPMorgan θα περιορίσει πλέον τις ώρες των νεότερων επενδυτικών τραπεζιτών σε 80 την εβδομάδα στις περισσότερες περιπτώσεις, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Εν τω μεταξύ, η Bank of America εφαρμόζει ένα νέο εργαλείο χρονομέτρησης που απαιτεί από τους κατώτερους υπαλλήλους να παραθέτουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύουν τον χρόνο τους, είπαν στην Wall Street Journal άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Federal Reserve: Κόβει στο μισό τις κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις τράπεζες

Οι αλλαγές έρχονται μετά την έρευνα της WSJ, που βασίστηκε σε συνομιλίες με περισσότερους από τρεις δωδεκάδες νυν και πρώην τραπεζίτες, αποκάλυψε ότι οι κατώτεροι τραπεζικοί υπάλληλοι της Bank of America έλαβαν συστηματικά οδηγίες να λένε ψέματα για τις ώρες τους για να αποφύγουν την υπέρβαση των ορίων.

Υπάρχουν όρια στο χρόνο εργασίας στην Wall Street;

Το ερώτημα πόσο να δουλέυουν οι κατώτεροι υπάλληλοι διχάζει τη Wall Street εδώ και δεκαετίες. Κάθε χρόνο, χιλιάδες νέοι ξεκινούν θέσεις εργασίας στην επενδυτική τραπεζική, δελεασμένοι από τη φήμη του κλάδου ότι μετατρέπει όσους εργάζονται σκληρά σε εκατομμυριούχους. Αλλά πολλοί από αυτούς είπαν ότι οι συνεχείς περίοδοι πολύωρης εργασίας δεν είναι μόνο ψυχικά εξαντλητικές αλλά και επικίνδυνες για την υγεία τους.

Ο θάνατος ενός 35χρονου συνεργάτη της Bank of America, ο οποίος εργαζόταν επί πολλές εβδομάδες 100 ώρες, προκάλεσε κατακραυγή στον τραπεζικό κλάδο σχετικά με την αγνόηση της προστασίας των εργαζομένων. Ο Λίο Λούκενας ο 3ος εργαζόταν σε μια ομάδα που ολοκλήρωσε μια συμφωνία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αυτοψία διαπίστωσε ότι πέθανε από θρόμβο αίματος που σχηματίστηκε σε στεφανιαία αρτηρία.

Το εβδομαδιαίο ανώτατο όριο των ωρών λειτουργίας στην JPMorgan, για πρώτη φορά για την τράπεζα, είναι το ίδιο με το όριο της πολιτείας της Νέας Υόρκης για ασκούμενους ιατρούς. Η τράπεζα σχεδιάζει να κάνει εξαιρέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως όταν «τρέχει» κάποιο deal.

Οι νεαροί τραπεζίτες στην JPMorgan έχουν ήδη ένα προστατευμένο παράθυρο από τις 6 μ.μ. Παρασκευή έως μεσημέρι Σαββάτου και εγγύηση για ένα πλήρες ρεπό κάθε τρεις μήνες. Η τράπεζα, όπως και οι περισσότεροι από τους ομοτίμους της, παρακολουθεί εδώ και πολύ καιρό τις ώρες των τραπεζιτών μέσω φύλλων χρόνου που αναφέρουν οι ίδιοι.

80-100 ώρες εργασίας εβδομαδαιως

Ένα δείγμα εβδομαδιαίας εργασίας 80 ωρών θα μπορούσε να περιλαμβάνει έξι ημέρες εργασίας από περίπου 8:30 π.μ. έως 10 μ.μ., με μικρά διαλείμματα για γεύματα, λένε οι υπάλληλοι, ή 11 ώρες την ημέρα για επτά συνεχόμενες ημέρες. Οι νέοι τραπεζικοί είναι γνωστό ότι αφιερώνουν 120 ώρες την εβδομάδα ή περισσότερες όταν ασχολούνται με χρονικά ευαίσθητο έργα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντίμον, δήλωσε τον Μάιο ότι η τράπεζα ρωτούσε «τι μπορούμε να μάθουμε από» τον θάνατο του Λούκενας. Ανώτεροι τραπεζίτες έχουν κοινοποιήσει τη νέα οδηγία στο προσωπικό τις τελευταίες εβδομάδες, είπαν ορισμένοι από τους ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Η Bank of America είχε ήδη περιορίσει το ωράριο των νεαρών τραπεζικών, αλλά η εφημερίδα διαπίστωσε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές παραβιάζονταν συστηματικά και σε ορισμένες περιπτώσεις τα αφεντικά έδιναν διαταγές να ψεύδονται για το πόσο εργάζονταν. Λίγο μετά τη δημοσίευση της έρευνας της Εφημερίδας, η τράπεζα είπε στους υπαλλήλους να ειδοποιήσουν τους ανωτέρους ή το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού εάν δέχονταν πίεση να πουν ψέματα για το ωράριο λειτουργίας τους, ανέφερε τότε η εφημερίδα.

Μέτρα για ελάχιστη προστασία

Τις τελευταίες ημέρες, η Bank of America παρουσίασε ένα νέο εργαλείο στο λογισμικό χρονομέτρησης της εταιρείας που απαιτεί από τους κατώτερους επενδυτικούς τραπεζίτες που εδρεύουν στις ΗΠΑ να καταγράφουν τις ώρες τους καθημερινά και όχι εβδομαδιαία, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα. Θα τους ζητηθεί επίσης να αναφέρουν λεπτομερώς σε ποιες συμφωνίες επεξεργάζονται πότε και ποιοι ανώτεροι τραπεζίτες επιβλέπουν τις αναθέσεις, ανέφεραν οι πηγές. Το κατώτερο προσωπικό μπορεί επίσης να μετρήσει πόση ικανότητα έχει για περισσότερη εργασία σε μια κλίμακα από το 1 έως το 4.

Το νέο εργαλείο αναφοράς που αναπτύχθηκε πριν από το θάνατο του Lukenas θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα..

Ο θάνατος πριν από μια δεκαετία ενός ασκούμενου στην Bank of America στο Λονδίνο, από υπερκόπωση, ώθησε τον κλάδο. Ωστόσο, η επιβολή των προστατευτικών κατευθυντήριων γραμμών που τέθηκαν σε εφαρμογή από πολλές τράπεζες ήταν ασυνεπής όλα αυτά τα χρόνια.

Στην Goldman Sachs, οι κατώτεροι τραπεζίτες διαμαρτυρήθηκαν περίφημα για τις συνθήκες εργασίας τους το 2021, όταν οι συναλλαγές της τράπεζας άκμαζαν. Πρόσωπο κοντά στην τράπεζα είπε ότι η Goldman δεν σχεδιάζει να αλλάξει τις πολιτικές της βραχυπρόθεσμα, αλλά θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ωράριο των νεότερων υπαλλήλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή