Ρωσικοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους εννιά σε χωριό στην περιφέρεια Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας χθες Πέμπτη, ανακοίνωσαν εισαγγελείς.

Η περιφερειακή εισαγγελία εξήγησε πως ακόμη ένας άνθρωπος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε μετά τα πλήγματα στο χωριό Μποροβά, σε νοτιοανατολικό τομέα της περιφέρειας.

ΗΠΑ: Η αποστολή ιρανικών πυραύλων στη Ρωσία θα έχει «σοβαρές συνέπειες

Η περιφέρεια, όπως και η ομώνυμη πρωτεύουσά της — η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας — βομβαρδίζονται συχνά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως εργαζόμενοι των πρώτων βοηθειών έσπευσαν σε τοποθεσία που βομβαρδίστηκε όταν οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέα πλήγματα. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται τρία μέλη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.

Παράλληλα, εισαγγελείς ανέφεραν πως πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αεροπορικό πλήγμα στη συνοικία Κίγεφσκι της πόλης του Χαρκόβου.

Βομβαρδισμοί στη Σούμι

Στη γειτονική περιφέρεια Σούμι, αξιωματούχοι ανέφεραν πως εξαπολύθηκαν 57 ρωσικοί βομβαρδισμοί στην περιοχή των συνόρων χθες, με τη μια από τις βόμβες που ερρίφθησαν να σκοτώνει έναν άνθρωπο στην κοινότητα Γιάμπιλ.

Η ουκρανική περιφέρεια Σούμι βρίσκεται απέναντι στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, όπου εισέβαλαν τον περασμένο μήνα ουκρανικά στρατεύματα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πώς η Ρωσία επηρεάζει εκλογές σε όλο τον κόσμο
Επικαιρότητα |

Πώς η Ρωσία επηρεάζει εκλογές σε όλο τον κόσμο

Ενόψει των προεδρικών εκλογών, οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία ότι προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Εκτιμάται ότι η Μόσχα έχει συχνά επιχειρήσει να υπονομεύσει τη νομιμότητα των δημοκρατικών εκλογών σε όλο τον κόσμο