Την αποχώρησή της από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Οινοποιείου της Σαντορίνης, που βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι ανακοίνωσε η Οινοποιία Μπουτάρη, συνεχίζοντας ωστόσο απρόσκοπτα την οινοποιητική της δραστηριότητα στο νησί, μέσω του αμπελώνα της που εκτείνεται σε 60 στρέμματα στον Φάρο Ακρωτηρίου.

Το εμβληματικό οινοποιείο Μπουτάρη στη Σαντορίνη πέρασε στα χέρια του «Κτήματος Άλφα».

Τη συμφωνία ανακοίνωσαν νωρίτερα οι νέοι ιδιοκτήτες: «Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια ανακοινώνει την απόκτηση του εμβληματικού οινοποιείου Μπουτάρη στη Σαντορίνη, από την Premia Properties, η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024. Αυτή η καθοριστική κίνηση όχι μόνο επεκτείνει τη δραστηριότητά μας σε δύο από τις πλέον διάσημες οινοπαραγωγικές ζώνες της Ελλάδας, την ΠΟΠ Αμύνταιο και την ΠΟΠ Σαντορίνη, αλλά και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ στην ελληνική και διεθνή οινική σκηνή», υπογραμμίζουν.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι με την απόκτηση αυτή, «το Κτήμα Άλφα επιβεβαιώνει την αφοσίωσή του στην προάσπιση και προώθηση της πολύτιμης ελληνικής αμπελουργικής παράδοσης, συνδυάζοντας το παρελθόν με το μέλλον μέσα από τη βιώσιμη ανάπτυξη»

Η εταιρεία Μπουτάρης στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι με κυρίαρχη ποικιλία το Ασύρτικο, το οποίο καταλαμβάνει το 80% της έκτασης, η «Σαντορίνη Μπουτάρη», η «Καλλίστη Reserve» και το «Vinsanto Μπουτάρη» αποτελούν διαχρονικά παραδείγματα βαθιάς γνώσης και ποιότητας αναγνωρισμένα εντός και εκτός του ελλαδικού χώρου. Και προσθέτει ότι παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας της αμπελοκαλλιέργειας της περιοχής με την τεχνογνωσία του ονόματος Boutari πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια της Σαντορίνης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κτήματος Άλφα

Νέο Κεφάλαιο στην Ελληνική Οινοποιία

Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια ανακοινώνει την απόκτηση του εμβληματικού οινοποιείου Μπουτάρη στη Σαντορίνη, από την Premia Properties, η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024. Αυτή η καθοριστική κίνηση όχι μόνο επεκτείνει τη δραστηριότητά μας σε δύο από τις πλέον διάσημες οινοπαραγωγικές ζώνες της Ελλάδας, την ΠΟΠ Αμύνταιο και την ΠΟΠ Σαντορίνη, αλλά και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ στην ελληνική και διεθνή οινική σκηνή.

Στρατηγική Ανάπτυξης και Βιώσιμης Αμπελουργίας

Με την απόκτηση αυτή, το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ επιβεβαιώνει την αφοσίωσή του στην προάσπιση και προώθηση της πολύτιμης ελληνικής αμπελουργικής παράδοσης, συνδυάζοντας το παρελθόν με το μέλλον μέσα από τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η μακροχρόνια εμπειρία μας και η βαθιά τεχνογνωσία μας σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, μας επιτρέπουν να καινοτομούμε με αποφασιστικότητα, αναδιαμορφώνοντας τους ιστορικούς αμπελώνες της Σαντορίνης, και διασφαλίζοντας ότι η αξεπέραστη ποιότητά τους θα διατηρηθεί αναλλοίωτη για τις επόμενες γενιές. Με πλήρη επίγνωση των μοναδικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει το νησί, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε στρατηγικές που εγγυώνται τη αειφορία της οινοπαραγωγής στη Σαντορίνη, διατηρώντας την ανθεκτικότητα των αμπελώνων μπροστά στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Η αδιάκοπη επιτυχία μας και η σταθερή μας πορεία μάς δίνουν τη δύναμη να προχωράμε με τόλμη σε στρατηγικές επενδύσεις, με το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε μας επιτεύγματος.

Επένδυση στην Παράδοση και το Μέλλον

Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ με την απόκτηση του οινοποιείου Μπουτάρη στη Σαντορίνη δεν αποτελεί μια επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια βαθιά επένδυση στην καρδιά της ελληνικής οινοποιητικής παράδοσης και στην κληρονομιά που οφείλουμε να διαφυλάξουμε. Με την ενεργή συμμετοχή της επόμενης γενιάς στις δραστηριότητές μας, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να παράγουμε κρασιά που αποτυπώνουν το μοναδικό οικοσύστημα του τόπου μας, συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία και το όραμα για το μέλλον.

Αυτή η νέα εποχή για το Κτήμα Άλφα στη Σαντορίνη σηματοδοτεί τη συνέχιση της μακράς παράδοσής μας, με βλέμμα στραμμένο στην παγκόσμια οινική σκηνή. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η στρατηγική κίνηση θα ενισχύσει τη θέση μας στην παγκόσμια αγορά και θα ανοίξει νέους δρόμους για την ανάπτυξη του ελληνικού κρασιού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις