Η Connectly ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε νέες επενδύσεις ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων της σειράς Β με επικεφαλής την Alibaba και συμμετοχή των Unusual Ventures, Volpe Capital, RX Ventures, Falabella Ventures και Φίλιππος Κούρκουλος Λάτσης.

Η Connectly, η οποία ιδρύθηκε το 2020 από βετεράνους της βιομηχανίας από το Facebook, την Google, την Uber και τη McKinsey, χρησιμοποιεί ιδιόκτητα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να βοηθήσει λιανοπωλητές να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους χρησιμοποιώντας εξατομικευμένα αμφίδρομα μηνύματα πελατών.

Επενδύσεις ρεκόρ σε ισραηλινές τεχνολογικές startup

Τι δημιουργεί η Connectly

Οι περισσότερες αλληλεπιδράσεις μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών γίνονται μέσω «παλιομοδίτικων» και μονοσήμαντων καναλιών επικοινωνίας, όπως τα SMS και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα οποία παράγουν χαμηλά ποσοστά δέσμευσης και ανάγνωσης. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται μια εξατομικευμένη αμφίδρομη συνομιλία για να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τους πελάτες τους για να αυξήσουν τις πωλήσεις και τη δέσμευση.

Η πλατφόρμα της Connectly χωρίς κώδικα είναι ταχύτατη στην ένταξη και την ανάπτυξη, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν άμεσα διαδραστικές καμπάνιες και να χρησιμοποιήσουν AI για να αυτοματοποιήσουν αμφίδρομες συνομιλίες – τόσο σε υποψήφιους πελάτες όσο και σε πιστούς πελάτες – σε κλίμακα. Αυτό, με τη σειρά του, δίνει στους οργανισμούς απτά αποτελέσματα που περιλαμβάνουν αυξημένες μετατροπές, ελκυστικούς πελάτες και βελτιωμένη ικανοποίηση και αφοσίωση των πελατών.

Αυτή η επένδυση σειράς Β έρχεται μετά από μια χρονιά ορόσημο για την Connectly, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της επένδυσης σειράς Α τον Οκτώβριο του 2023, η οποία σηματοδότησε την είσοδό της στην αγορά των ΗΠΑ. Επιπλέον, η εταιρεία λάνσαρε τη Sofia AI – τον εύχρηστο προηγμένο βοηθό της για τη σύσταση προϊόντων AI – το 2023 και σχεδόν διπλασίασε τα έσοδά της καθώς και τον αριθμό των εργαζομένων της κατά το προηγούμενο έτος.

«Δημιουργούμε εξατομικευμένες αλληλεπιδράσεις»

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι πελάτες αναζητούν εξατομικευμένες αλληλεπιδράσεις με τις μάρκες λιανικού και ηλεκτρονικού εμπορίου», δήλωσε ο Στέφανος Λουκάκος, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Connectly. «Στην Connectly, εργαζόμαστε για να φέρουμε τον συγκεκριμένο τύπο εμπορίου με τεχνητή νοημοσύνη σε εμπορικά σήματα σε όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουμε πιο εξατομικευμένες αλληλεπιδράσεις σε κλίμακα. Έχουμε ήδη επιτύχει τόσα πολλά κατά το προηγούμενο έτος, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης μιας νέας αναζήτησης AI για επιχειρήσεις και της Sofia AI. Η υποστήριξη από την Alibaba, έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους λιανικής πώλησης στον πλανήτη, έχει βαθύτατο αντίκτυπο στις δυνατότητές μας και θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στα ιδιόκτητα μοντέλα AI και να κλιμακώσουμε την επιχείρησή μας».

«Στην Alibaba, επιδιώκουμε να συνεργαζόμαστε με καινοτόμες εταιρείες που ανοίγουν το δρόμο στον κλάδο τους», δήλωσε εκπρόσωπος της Alibaba. «Η Connectly κάνει ακριβώς αυτό. Η εταιρεία έχει ήδη επιτύχει πολλά από την ίδρυσή της και ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε το μελλοντικό ταξίδι της και να δούμε τον αντίκτυπο που έχει σε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο».

Ποια είναι η Connectly

Η Connectly ιδρύθηκε το 2020 και χρησιμοποιώντας ιδιόκτητα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης αυτοματοποιεί τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις επικοινωνούν με τους πελάτες τους και πωλούν τα προϊόντα τους σε οποιαδήποτε πλατφόρμα μηνυμάτων. Η Connectly επιτρέπει το σύνολο της διαδρομής του πελάτη – από τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ έως την εμπειρία του πελάτη και την υποστήριξη – να διεξάγεται μέσα από την προτιμώμενη πλατφόρμα μηνυμάτων του πελάτη.

Η Connectly, η οποία ιδρύθηκε από τους ανώτερους ειδικούς τεχνολογίας της Σίλικον Βάλεϊ, Στέφανο Λουκάκο και Yandong Liu και υποστηρίζεται από την Unusual Ventures, βοηθά τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων λιανικής και ηλεκτρονικού εμπορίου να χρησιμοποιούν τα μηνύματα για να αυξήσουν τα έσοδα και τη δέσμευση των πελατών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups