Και φέτος ο ΟΤ μεταφέρει τον «παλμό» της ΔΕΘ. Μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις και μέσα από συνεντεύξεις και πληροφορίες εκμαιεύει ειδήσεις και αποκαλύπτει το παρασκήνιο των γεγονότων.

Ο ΟΤ δίνει το βήμα σε οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, παρεμβαίνει, ανοίγει φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, θέτει ερωτήματα και αναζητά λύσεις.

Η 88η ΔΕΘ πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη καμπή για την ελληνική και διεθνή οικονομία, εν μέσω πρωτόγνωρων γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων και προκλήσεων για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την πράσινη μετάβαση.

Δείτε live όλα όσα συμβαίνουν στο στούντιο του ΟΤ

18:06 Επανήλθαμε στο στούντιο του ΟΤ

17:58 Διάλειμμα

17:57 Με το 5% στις μεγάλες επιχειρήσεις διανέμονται μερίσματα και εισπράττονται φόροι. Υπάρχει περιθώριο παρέμβασης στο 22%, υποστήριξε

17:54 Για τους επενδυτές είναι πολύ σημαντικό ακόμα και το χρονοδιάγραμμα που θα πληρώσουν τις δόσεις του φόροι, είπε

17:52 Ο κ. Χριστοφοράκης επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρχει ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και το διάστημα υποβολής των δηλώσεων και να γνωρίζουμε εγκαίρως το πλαίσιο

17:50 Ζητάμε να μην υπάρχουν νομοθετικές μεταβολές κατά τη διάρκεια υποβολής των δηλώσεων. Και να υποβάλλονται οι δηλώσεις από 1η Φεβρουαρίου, μέχρι 30 Ιουνίου, υπογράμμισε.

17:47 Θα πρέπει κάποια στιγμή, μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους ώστε να ξέρουμε πότε ανοίγουν και πότε κλείνουν οι δηλώσεις. Δε ζητάμε παράταση είπε.

17:45 Η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος θα ωφελήσει τους επαγγελματίες. Θα έπρεπε ήδη να έχει καταργηθεί, είπε, προσθέτοντας ότι ισχύει ήδη εδώ και δέκα χρόνια

17:43 Δεν έχουμε ακόμα εικόνα αναφορικά με το τέλος επιτηδεύματος, τονίζει, κάνοντας αναφορά σε όσους πληρώνονται με μπλοκάκι

17:42 Πρέπει να ενθαρρυνθεί η επιχειρηματικότητα και η κατοικία σε μικρούς οικισμούς. Να υπάρχει κίνητρο σε ανθρώπους να μένουν και  να δραστηριοποιούνται εκεί, υπογράμμισε

17:40 Επιστρέψαμε στο στούντιο με καλεσμένο τον γενικό γραμματέα της ΠΟΦΕΕ, Δημήτρη Χριστοφοράκη

17:34 Διάλειμμα

17:32 Εμείς δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα υπερτουρισμού, πλην ορισμένων περιοχών που παρουσιάζουν σοβαρό πρόβλημα συνωστισμού σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αναφέρει προσθέτοντας ότι  «αυτό που λέμε είναι ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις υποδομές».

17:31 Δεν λέμε ότι πρέπει να απαγορευτεί η βραχυχρόνια μίσθωση, τονίζει

17:30 Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ αναφορικά με τη βραχυχρόνια μίσθωση υπογράμμισε: «Εγώ δεν άκουσα κάποια μέτρο που να περιορίζει τη βραχυχρόνια μίσθωση, πέρα του ότι θα δοθούν κάποια κίνητρα για κάποιους ανθρώπους που θα θέλουν να μεταφερθούν στη μακροχρόνια μίσθωση και για κάποιο περιορισμούς σε περιοχές της Αθήνας».

17:29 «Οι tour operators μας λένε ότι αναφορικά με το 2025είμαστε γύρω στο -10% με -15% σε σχέση με πέρυσι» είπε, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να έχουμε εικόνα.

17:28 Σε γενικές γραμμές ο τουρισμούς κινείται θετικά, αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται δυστυχώς στα ξενοδοχεία», υπογράμμισε.

17: 27 «Ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που συνδράμει σοβαρά, αυτή τη στιγμή στην υπερανάπτυξη της χώρας μας σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και δυστυχώς δεν βλέπουμε άλλους παραγωγικούς κλάδους, που αν το τουρισμός σταματήσει να το κάνει αυτό, θα μπορούσαν να πάρουν τη σκυτάλη για να σταματήσουν αυτή την ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

17:26  «Ο τουρισμός πληρώνει όλα αυτά τα δέκα χρόνια, που παράγει το ΑΕΠ της χώρας» ανέφερε .

17:24 Επιστρέφουμε στο στούντιο του ΟΤ. Καλεσμένος μας ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Χατζής

17:19 Διάλειμμα

17:14 Έχουμε κάνει σκέψεις και μελέτες για αφαλάτωση, είπε. «Η εκτίμηση είναι ότι η Χαλκιδική θα χρειαστεί φράγμα και αφαλάτωση».

17:12 Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης, ότι δεν υπάρχει περιθώριο Συνταγματικά να ιδιωτικοποιηθεί το νερό και είπε ότι η ΕΥΑΘ θα αναλάβει όλη την περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης.

17:10 Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ τόνισε ότι το νερό και Δίκτυα ανήκουν στο Δημόσιο.

17:07 «Για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ δεν αλλάζει κάτι με την Ρυθμιστική Αρχή». «Πολλές Δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης θα επηρεαστούν από την Ρυθμιστική Αρχή» πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

17:06 «Οι αυξήσει θα αφορούν κυρίως όσος έχουν μεγάλες καταναλώσεις» είπε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ.

17:05 Η ενέργεια, το εργατικό κόστος και τα δομικά υλικά έχουν αυξηθεί, είπε και πρόσθεσε ότι είχαμε ζητήσει πέρυσι αύξηση στο νερό στο ύψος του πληθωρισμού.

17:00 Δεν ανησυχούμε αλλά και δεν εφησυχάζουμε, είπε για τα αποθέματα νερού στη Θεσσαλονίκη. Για την ώρα τα αποθέματα είναι φυσιολογικά.

16:58 Επανήλθαμε στο στούντιο με τον Αγη Παπαδόπουλο, πρόεδρο της ΕΥΑΘ

16:53 Διάλειμμα

16:50 Ο κ. Κορομηλάς τόνισε ότι το σύστημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης πρέπει να επανεξεταστεί.

16:45 Διαφωνώ, σημείωσε ο κ. Κορομηλάς, με το μετρό μηδενισμού της φορολογίας για τα κλειστά ακίνητα για να νοικιαστούν.

16:41 Το φορολογικό σύστημα, είπε, πρέπει να λειτουργήσει με βάση τα έσοδα και έξοδα.

16:38 Η πλατφόρμα mydata λειτουργεί καλά και αυξάνονται τα έσοδα. «Στόχος να πιάσουμε την φοροδιαφυγή».

«Υπάρχει δυνατότητα αύξησης των εσόδων με ελέγχους ακόμη και στα social media».

16:37 Το τέλος επιτηδεύματος είναι άδικο και είναι πρόσθετος φόρος, ανέφερε και πρόσθεσε ότι «το τέλος επιτηδεύματος μπήκε για τις επιχειρήσεις που έχουν ζημιά»

16:35 «Η Λογιστική είναι λογική και η Φορολογία λογική του παραλόγου», σημείωσε.

16:33 «Θα είναι βλαπτική συνθήκη να μην καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος για τα μπλοκάκια», τόνισε.

16:30 Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους φορολογούμενους.

16:27 Καλεσμένος ο φοροτεχνικός, συνεργάτης του ΟΤ Γιώργος Κορομηλάς

16:27 Επιστρέψαμε στο στούντιο του ΟΤ

16:18 Διάλειμμα

16:07 «Δεν έχω μετανιώσει στιγμή για την απόφαση που πήραμε να φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε πρόεδρος της Κ.Ο. Νέας Αριστεράς.

16:06 Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε επίσης ότι, αν πείθει ένα κόμμα πρέπει να έχει ένα σχέδιο αντιπαραθετικό σε αυτό που εφαρμόζει ο  Μητσοτάκης.

16:04 Δεν βλέπω κάτι σοβαρό στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο κ. Χαρίτσης. «Η έλλειψη σταθερότητας σε ένα κόμμα έχει να κάνει με την έλλειψη ταυτότητας».

16:02 Η πολιτική συζήτηση έχει εκφυλιστεί στην χώρα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά. «Κάνουμε πολιτική για να εκπροσωπήσουμε κοινωνικά συμφέροντα»

16:00 Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την πολιτική του μονόδρομου που προσπαθεί να επιβάλλει ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε ο  πρόεδρος της Κ.Ο. Νέας Αριστεράς.

15:57 Η ΔΕΘ είναι και πολιτικό και οικονομικό φόρουμ, τόνισε και πρόσθεσε ότι η πολιτική μας πρόταση καλύπτει το κενό που υπάρχει.

15:55 Η πρώτη επίσκεψη ως υπουργός στην ΔΕΘ ήταν ξεχωριστή, όπως και μετά την συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

15:52 Διαπιστώνω, είπε, ότι υπάρχουν ζητήματα με την ποιότητα ζωής και υπάρχουν κινήματα.

Η πολιτική συζήτηση στη χώρα πολλές φορές διεξάγεται με όσους μικροπολιτικής.

15:50 Καλεσμένος στο στούντιο του ΟΤ ο πρόεδρος της Κ.Ο. Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

15:49 Ο ΟΤ μέσα από ειδικά εξοπλισμένο στούντιο στο χώρο της 88ης ΔΕΘ καλύπτει όλα τα γεγονότα και τις εξελίξεις καθημερινά σε συνεχή μετάδοση του live streaming από τις ιστοσελίδες του ομίλου της Alter Ego Media ot.gr, in.gr και tanea.gr αλλά και από την υβριδική πλατφόρμα MEGA Play.

15:47  Καλησπέρα σας από το στούντιο του ΟΤ στην 88η ΔΕΘ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ