Με τον χαμηλότερο ρυθμό από το 2010 αυξήθηκαν τα έσοδα της Deloitte το περασμένο έτος, καθώς η ζήτηση για τις συμβουλευτικές της υπηρεσίες επιβραδύνθηκε απότομα στην Αμερική και την Ασία εν μέσω δυσκολότερων οικονομικών συνθηκών.

Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπό της αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι τα παγκόσμια έσοδά της αυξήθηκαν μόνο κατά 3,1% στα 67,2 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια του 12μήνου που έληξε στις 31 Μαΐου, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων 14 ετών.

Η αδύναμη απόδοση οφείλεται στη σημαντική επιβράδυνση του τμήματος συμβούλων της εταιρείας, της μεγαλύτερης επιχειρηματικής της γραμμής, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από το 40% των εσόδων και υπήρξε σημαντική κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης τα προηγούμενα χρόνια.

Deloitte Academy: Συνεργασία με το AI Systems Institute του Αϊντχόβεν

Παράλληλα, ανέφερε αύξηση των πωλήσεων κατά 1,9%, σε σύγκριση με αύξηση 19,1% τους προηγούμενους 12 μήνες και 24,4% για το έτος που έληξε τον Μάιο του 2022.

Η Deloitte είναι η πρώτη από τις Big Four που δημοσιεύει ανάλυση των παγκόσμιων αποτελεσμάτων της για το οικονομικό έτος 2024. Οι βασικές της ανταγωνίστριες EY, KPMG και PwC, έχουν δηλώσει ιδιωτικά ότι αναμένουν επίσης επιβράδυνση της ανάπτυξης καθώς ένα δύσκολο οικονομικό πλαίσιο σε βασικές αγορές ώθησε τις εταιρείες να περικόψουν τις δαπάνες.

Η αύξηση των εσόδων ήταν ισχυρότερη στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, σύμφωνα με την Deloitte, στο 8,5%.

Στην Αμερική, τη μεγαλύτερη από τις τρεις περιφέρειές της, ο ρυθμός ανάπτυξής της μειώθηκε στο 1,4%, σε σύγκριση με 17,5% το προηγούμενο οικονομικό έτος. Η Deloitte δεν δημοσίευσε ρυθμό ανάπτυξης για την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Αλλαγή στρατηγικής για την Deloitte

«Σε ένα περίπλοκο παγκόσμιο περιβάλλον το περασμένο έτος, η Deloitte διατήρησε με επιτυχία μια αναπτυξιακή τροχιά, ενώ επένδυσε βαριά στην επόμενη γενιά δυνατοτήτων που ευθυγραμμίζονται με τις αναδυόμενες περιοχές ζήτησης πελατών», δήλωσε ο Joe Ucuzoglu, παγκόσμιος διευθύνων σύμβουλος της Deloitte.

Το Tax & Legal ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος επιχειρηματικός κλάδος της εταιρείας με ανάπτυξη 8,7%, σημειώνοντας ωστόσο, επίσης, επιβράδυνση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.  Η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία αναθεώρησης των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της για να μειώσει το κόστος της και να περιορίσει την πολυπλοκότητα του οργανισμού.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι κύριες επιχειρηματικές της μονάδες θα περιοριστούν σε τέσσερις — έλεγχος και διασφάλιση, στρατηγική, κίνδυνος και συναλλαγές, τεχνολογία και μετασχηματισμός, και φορολογικά και νομικά — από τα πέντε που έχει η εταιρεία από το 2014.

Το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της Deloitte παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερό στα 460.000 άτομα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή