Ένας οδηγός της UPS κέρδισε την ετυμηγορία των ενόρκων ύψους 237,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια υπόθεση στην οποία ισχυρίστηκε ότι είχε υποστεί διακρίσεις και είχε υποβληθεί σε ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον πριν απολυθεί, αναφέρει το Bloomberg.

UPS: Υποσχέθηκε οχήματα με κλιματισμό αλλά δεν την τήρησε – Οργή από τους οδηγούς

Η ετυμηγορία, που εκδόθηκε την Πέμπτη στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Ουάσινγκτον στη Γιακίμα, μπορεί να είναι τόσο η μεγαλύτερη του είδους της όσο και η μεγαλύτερη που έχει εκδοθεί ποτέ στην πολιτεία, δήλωσε ο δικηγόρος Ντάστιν Κόλιερ, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσώπησαν τον ενάγοντα Ταχβίο Γκράτον.

Ο Gratton έλαβε 39,6 εκατομμύρια δολάρια για συναισθηματική δυσφορία μαζί με 198 εκατομμύρια δολάρια σε ποινικές αποζημιώσεις, σύμφωνα με ένα αντίγραφο που παρείχε η Collier. Το φύλλο ετυμηγορίας δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στο κοινό.

«Ευχαριστούμε τους ενόρκους που είδαν την αλήθεια, δικαίωσαν τα δικαιώματα των πελατών μας και έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στην UPS ότι οι κοινότητές μας δεν θα ανεχθούν φυλετικές διακρίσεις, παρενόχληση ή αντίποινα εναντίον των θυμάτων διακρίσεων και παρενόχλησης», δήλωσε ο δικηγόρος.

Η υπηρεσία παράδοσης δεμάτων, σε δήλωσή της στο Bloomberg Law, δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

Ο Gratton κατέθεσε την αγωγή τον Οκτώβριο του 2022 και τροποποίησε την καταγγελία του έξι μήνες αργότερα. Νωρίτερα φέτος, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Thomas O. Rice αρνήθηκε την προσφορά της United Parcel Service Inc. για συνοπτική απόφαση.

Ο Gratton είχε ισχυριστεί ότι συχνά απολύθηκε υπέρ λευκών οδηγών με λιγότερη αρχαιότητα από αυτόν. επανειλημμένα ονομάζεται “αγόρι” από έναν επόπτη. και δεδομένης μιας λιγότερο επιθυμητής διαδρομής και ενός χειρότερου φορτηγού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή