Ο αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναγκάστηκε να επιπλήξει δημοσιογράφο του Sky News την ώρα της συνάντησής του στον Λευκό Οίκο με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ.

ΗΠΑ-Κίνα: Προσπάθεια διαλόγου παρά τις χαώδεις διαφορές

Ο Τζο Μπάιντεν ακούγεται στο βίντεο να λέει επανειλημμένα στον δημοσιογράφο Τζέιμς Μάθιους να κάνει ησυχία, καθώς επέμεινε να τον διακόπτει και να τον ρωτά για την απειλή πολέμου που εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην περίπτωση που η Αμερική άρει τους περιορισμούς στη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία εντός της Ρωσίας.

Όταν ρωτήθηκε τι σκέφτεται για αυτό, ο Μπάιντεν απάντησε: «Εσύ να είσαι ήσυχος όσο μιλάω, εντάξει;».

Ο δημοσιογράφος απτόητος από την παρατήρηση επέμεινε στην ερώτησή του οπότε ο αμερικάνος πρόεδρος απάντησε και πάλι: «Πρέπει να κάνετε ησυχία τώρα που πρέπει να βγάλω λόγο».

H η αμηχανία στο πρόσωπο του Κιρ Στάρμερ είναι εμφανής, ο οποίος απλά χαμογέλασε παγωμένα.

Ο δημοσιογράφος ήταν μέλος της βρετανικής αποστολής, στην οποία συμμετείχαν και αρκετοί εκπρόσωποι του Τύπου. Φαίνεται, λοιπόν, πως δεν ήταν εξοικειωμένος με την αμερικανική συνήθεια, δηλαδή να περιμένει μέχρι να τελειώσει η εισαγωγική τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου πριν εκείνος κάνει τις δικές του ερωτήσεις.

Όπως και έγινε τελικά, θέτοντας εκ νέου την ίδια ερώτηση. Ήταν αυτή που έφερε και την ατάκα του προέδρου των ΗΠΑ για τον Πούτιν, τίτλος στα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ σήμερα, Σάββατο: «Δεν σκέφτομαι ιδιαίτερα τον Βλαντιμίρ Πούτιν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα