Πεπεισμένα πως θα συνεχισθεί το ανοδικό μομέντουμ στην κερδοφορία και το τελευταίο τρίμηνο του έτους εμφανίστηκαν κορυφαία στελέχη της Lamda Development στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες με αναλυτές, τονίζοντας την πρόοδο που παρατηρείται στο project εντός της έκτασης του πρώην διεθνους αεροδρομίλου των Αθηνών, στο Ελληνικό.

H επένδυση στο Ελληνικό

Η διοικητική ομάδα της εταιρείας υπό τους Χάρη Γκόριτσα (CFO), Απόστολο Ζαφόλια (Chief Strategy & IR) και Δημήτρη Χαραλαμπόπουλο (IR & Financial Strategy Director) υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι η Lamda βρίσκεται σε τροχιά… υπέρβασης του στόχου για εισπράξεις πάνω από 900 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις κατοικιών και οικοπέδων στο Ελληνικό, προσθέτοντας πως η κατασκευαστική δραστηριότητα στη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη επιταχύνεται.

Ελληνικό: Πώς προχωρούν τα εμπορικά κέντρα The Ellinikon Mall και Riviera Galleria

Κάτι που όπως είπαν γίνεται ορατό με επίκεντρο τις κατοικίες και τον ουρανοξύστη στο παραλιακό μέτωπο, η ανέγερση του οποίο βρίσκεται πλέον στον όγδοο όροφο.

Φωτορεαλιστική απεικόνιση από το οικοδομικό συγκρότημα του Little Athens που θα κατασκευαστεί στην έκταση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου στο Ελληνικό

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο συγκρότημα κατοικιών Little Athens ή αλλιώς «μικρή Αθήνα», όπου οι κρατήσεις από ενδιαφερόμενους αγοραστές ανέρχονται πλέον σε 318 διαμερίσματα ή περίπου 72% εξ αυτών.

Τα malls

Η διοικητική ομάδα στάθηκε και στην θετική πορεία των malls, τα οποία υπεραποδίδουν σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά ενώ δεν δίστασε να απαντήσει και σε ερώτηση επενδυτή για το εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο πώλησης κάποιου από αυτά, ξεκαθαρίζοντας πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ανάγκη για μια τέτοια κίνηση, ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος για τους μετόχους αλλά ούτε και η αγορά φαίνεται ανοιχτή σε τέτοιες συναλλαγές λόγω των συνθηκών που επικρατούν.

Να σημειωθεί πως τρία χρόνια μετά την έναρξη του project στο Ελληνικό και έως τα τέλη Αυγούστου 2024 η Lamda έχει συνολικές ταμειακές εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων 776 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου κατά την τελετή εγκαινίων για το έργο του Ελληνικού

Η πρόοδος των έργων

O διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο ανέφερε πως αράλληλα με την ταχεία πρόοδο στις οικιστικές αναπτύξεις, οι εργασίες συνεχίζονται και στα έργα υποδομών όπως η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος και το The Ellinikon Sports Park, ενώ υπογράμμισε ότι αναμένεται περαιτέρω εντατικοποίηση του ρυθμού εργασιών σε όλα τα μέτωπα τα επόμενα τρίμηνα. Τα Εμπορικά Κέντρα σε λειτουργία, όπως και οι Μαρίνες, συνεχίζουν να δημιουργούν νέα ρεκόρ κερδοφορίας»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις