«Η ελληνική αγορά είναι η πιο καρτελοποιημένη στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νικόλαος Φαραντούρης, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως κατέθεσε και ερώτηση στην Κομισιόν, τονίζοντας ότι αποτελεί πρόβλημα η πολυδιάσπαση των ρυθμιστικών αρχών και των αρχών ανταγωνισμού στην Ελλάδα.

Ο κ. Φαραντούρης σημείωσε ότι αυτό «Οφείλεται στην ολιγοπωλιακή διάρθρωση της αγοράς. Υπάρχουν λίγες εταιρείες σε επιμέρους τομείς. Μπορεί να είναι οι συνθήκες τέτοιες αλλά και παίζει ρόλο η απουσία ελέγχου. Λείπει η εποπτεία», ενώ πρόσθεσε ότι: «Κατέθεσα ερώτηση στην Κομισιόν για το αν θεωρεί εύλογη την πολυδιάσπαση των αρχών ανταγωνισμού στη χώρα», αναφερόμενος από την ενέργεια και την τηλεφωνία μέχρι τα σούπερ μάρκετ.

88η ΔΕΘ – OT FORUM – Κουτσούμπας: Ανέκδοτο οι εξαγγελίες Μητσοτάκη – Ερχεται νέα κρίση

Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και η επιστολή Μητσοτάκη

Όπως εξήγησε διεξοδικά, «Για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση» χρειάζεται να εφαρμοστεί τρίπτυχο «ρυθμιστικές παρεμβάσεις, δημοσιονομικά μέτρα και ελεγκτικές παρεμβάσεις», ενώ συμπλήρωσε πως η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στο ενεργειακό κόστος.  Μάλιστα, επιτέθηκε και στην πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στηλίτευσε και την επιστολή του προς την Κομισιόν. Ο κ. Φαραντούρης διερωτήθηκε «Προς τι η ολιγωρία για τα μέτρα. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση», συστήνοντας προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να δουν το τι μπορούν να πράξουν πρώτα σε εθνικό επίπεδο και μετά να απευθυνθούν προς την Ευρώπη η οποία ενδέχεται να δει το θέμα σε «5, 10 χρόνια ή και ποτέ».

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν άκουσα τίποτα σε σχέση με το ενεργειακό κόστος στη ΔΕΘ. Έχω την αίσθηση ότι για αυτό οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού τον συμβούλεψαν να στείλει επιστολή στην κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Αυτό δεν έχει νόημα. Το ενεργειακό κόστος πρώτα το αντιμετωπίζεις εντός των τειχών και μετά ζητάς να αλλάξουν οι γενικές ευρωπαϊκές γραμμές».

Κριτική για το Ταμείο Ανάκαμψης

Σχετικά με την παρουσία του στην Ευρωβουλή ο ίδιος ανέφερε ότι «Ένα μεγάλο ζήτημα στους διαδρόμους των Βρυξελλών είναι το πού πάνε τα λεφτά», ενώ πρόσθεσε με νόημα πως «Δίνω μάχη να αυξηθούν τα κ0νδύλια για τις φυσικές καταστροφές»

Ο κ. Φαραντούρης τόνισε ότι υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία στην Ευρώπη, που αν έπιαναν τόπο δεν θα είχαμε ανισότητες. Πρόσθεσε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτεί 3-4 εταιρείες που δεν έχουν χρηματοδοτική ανάγκη, εξαπολύοντας και πάλι τα βέλη του προς την κυβέρνηση.

«Παράθυρο» υποψηφιότητας στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αναφερόμενο στα όσα διαδραματίζονται εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Φαραντούρης άφησε ξανά ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Εαν μπορώ να υπηρετήσω τη σοβαρότητα, την ενότητα και την προοπτική τότε θα είμαι παρών για την ηγεσία» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά με τις εξελίξεις που έχουν επισυμβεί, ο κ. Φαραντούρης είπε: «Αυτό που έλειψε για μεγάλο διάστημα από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η σοβαρότητα. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην πολιτική και όχι στην προσωπική προβολή», υπογράμμισε με νόημα, αφήνοντας σαφείς αιχμές, ενώ σε άλλο σημείο εκτίμησε: «Θέλω να πιστεύω ότι θα οδηγηθούμε σε νηνεμία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ