«Το γεγονός ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης παραδίδεται τον Νοέμβριο, είναι ένα θετικό, ωστόσο υπάρχουν και παραπλανητικές εικόνες», είπε αναφερόμενος στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, από το στούντιο του ΟΤ στην 88η ΔΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννούλης αναφέρθηκε στο ότι δόθηκε «πενταετής παράταση για τα αναγκαία έργα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τα έργα για τον Flyover και τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί να μην υπάρχει κέντρο logistics σε μια πόλη που είναι εμπορική πύλη των Βαλκανίων, το οποίο είχε ετοιμαστεί επί των ημερών μας».

OT FORUM – Σταμπουλίδης: Το ΤΑΙΠΕΔ υλοποιεί έργα άνω των 3 δισ. ευρώ

Ειδικά για τα αστικά λεωφορεία, ο κ. Γιαννούλης είπε ότι «ακυρώθηκε ώριμος διαγωνισμός το 2019 από “γινάτι” του τότε υπουργού Μεταφορών και τελικά τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παραδόθηκαν τώρα».

Για την ακρίβεια

Για την ακρίβεια, ο κ. Γιαννούλης τόνισε ότι το πρόβλημα οφείλεται στην «αισχροκέρδεια και την απληστία» ενώ αναρωτήθηκε αν «θα υποστεί πραγματική ζημιά μια εταιρεία κολοσσός απλά από ένα πρόστιμο». Σαν αντιπρόταση έθεσε την επιβολή ανώτατων τιμών σε συνδυασμό με τη σωστή λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών. «Είναι στρεβλή η κατεύθυνση της κυβέρνησης», είπε.

«Ενώ το κόστος διύλισης των καυσίμων δεν έχει αλλάξει, οι τιμές δεν πέφτουν ακριβώς λόγω της αισχροκέρδειας», είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

«Δεν πιάνουν τον ταύρο από τα κέρατα», είπε ο κ. Γιαννούλης για την κυβέρνηση συμπληρώνοντας ότι «θέλουν να εφαρμόσουν πιστά το “Σχέδιο Πισσαρίδη”, θέλουν να εξοντώσουν τη μεσαία τάξη με τις πολιτικές τους, φτάνουμε στο τέλος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γιατί είναι εμπόδιο στα σχέδια των υποστηρικτών της κυβέρνησης».

Η αριστερά έχει και κυβερνητική πρόταση

«Ο κ. Κασσελάκης είναι δίκαια έκπτωτος», σημείωσε ο κ. Γιαννούλης λέγοντας ότι «εγώ από τον ηγέτη του χώρου που υπηρετώ θα ήθελα να έχει τα αντανακλαστικά ηγέτη χώρας». «Η αντίδραση του κ. Κασσελάκη ήταν ένας πολιτικός τσαμπουκάς, δεν ήταν αντίδραση ηγέτη», σημείωσε.

Σε ερώτημα για το τι πήγε στραβά με τον έκπτωτο πλέον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γιαννούλης είπε ότι «υποτίμησε καταστάσεις και παγιδεύτηκε σε συγκρουσιακές τακτικές απέναντι στον Τσίπρα, επηρεασμένος από το περιβάλλον του»

«Η αριστερά δεν είναι μόνο γκρίνια και αντιπολίτευση, έχει και κυβερνητική πρόταση», είπε. «Μας ενώνει η πολιτική ηθική, δεν είμαστε κερκίδα του διαδικτύου και οπαδοί», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μιχαλάκης

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ