Εχουμε ακόμη 18 ώρες λειτουργίας της ΔΕΘ, και περιμένοντας το δεύτερο σαββατοκύριακο που είναι το πιο δυνατό από πλευράς επισκεψιμότητας, έχουμε ήδη ξεπεράσει τα επίπεδα του 2022. Αυτό τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpο Κυριάκος Ποζρικίδης, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της φετινής διοργάνωσης, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ στην 88η ΔΕΘ.

Οσον αφορά τη Γερμανία ως τιμώμενη χώρα στη φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσσαλονίκης, σημείωσε ότι οι συμφωνίες δεν ανακοινώνονται άμεσα, ωστόσο οι Γερμανοί είναι πολύ ευχαριστημένοι όπως του μεταφέρεται από τις επαφές του με τον σύνδεσμο επιχειρηματιών και με την Εκθεση Λειψίας που οργάνωσε την παρουσία τους. Πραγματοποιήθηκαν, είπε, περισσότερα από 1.000 ραντεβού και πρόσθεσε πως «το 10% να προχωρήσει θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι». Όπως υπογράμμισε, από την αρχή ήταν ενθουσιώδεεις με τη συμμετοχή. Είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή της Γερμανίας σε Διεθνή Εκθεση τα τελευταία 25 χρόνια, μεγαλύτερη και από του Ντουμπάι.

Δίνοντας μια πρώτη γεύση για την επόμενη ΔΕΘ, ο κ. Ποζρικίδης σημείωσε ότι του χρόνου γιορτάζεται η ίδρυση της εταιρείας και η πρώτη ΔΕΘ. Επίσης, τον επόμενο Ιούνιο θα παργματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο των παγκόσμιων εκθέσεων. «Θα έχουμε όλους τους μεγάλους εκθεσιακούς ποργανισμούς του κόσμου. Το είχαμε ξανακάνει τη δεκαετία του 1970. Θέλουμε να δουν την πόλη και την έκθεση σαν μια προοπτική», σημείωσε. «Αν δεις το σύνολο της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όλες οι αγορές των Βαλκανίων και η Μαύρη Θάλασσα και ένα κομμάτι της Ανατολικής Μεσογείου μπορούν να συγκεντρώνονται στη Θεσσαλονίκη ως ένα εκθεσιακό hub».

Ο ίδιος επιφυλάχθηκε να απαντήσει στην ερώτηση ποια θα είναι η επόμενη τιμώμενη χώρα και περιορίστηκε να δηλώσει: «Συζητάμε με δύο χώρες, καταλήγουμε μέσα στον επόμενο μήνα. Η μια χώρα είναι εκτός πλαισίου και ή άλλη εντός πλαισίου».

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μιχαλάκης

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ