Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για να προστατεύσουν τους διευθύνοντες συμβούλους τους – αλλά μερικές πληρώνουν περισσότερα από άλλες, και για καλό λόγο, αναφέρει το Fortune.

ΗΠΑ: Aγεφύρωτο το χάσμα – Πόσες… ζωές χρειάζεται ένας εργαζόμενος για να φτάσει τον μισθό ενός CEO

Μεταξύ των γενναιόδωρων προνομίων που απονέμονται σε κορυφαία στελέχη, το κόστος ασφαλείας μπορεί να είναι από τα ακριβότερα, ειδικά όταν πρόκειται για ηγέτες επιχειρήσεων υψηλού προφίλ. Αυτά τα κόστη ασφαλείας περιλαμβάνουν τα πάντα, από την παρακολούθηση στο σπίτι έως τους προσωπικούς σωματοφύλακες και τις συμβουλές ασφαλείας που έχουν μεγάλο κόστος για τις εταιρείες, ανάλογα με το στέλεχος.

Meta

Η Meta πληρώνει πάνω από τρεις φορές περισσότερο από την επόμενη πλησιέστερη εταιρεία τεχνολογίας στη λίστα για να προστατεύσει τον διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή τη Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Το 2023, η εταιρεία δαπάνησε συνολικά 23,4 εκατομμύρια δολάρια για την προσωπική ασφάλεια του Zuckerberg, συμπεριλαμβανομένων 9,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε άμεσο κόστος ασφάλειας και άλλα 14 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έκπτωση προ φόρων που προορίζεται να «καλύψει πρόσθετα έξοδα που σχετίζονται με τον κ. Zuckerberg και την προσωπική ασφάλεια της οικογένειάς του».

Alphabet

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Sundar Pichai, μιλάει πολύ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αλλά η προσωπική του ασφάλεια είναι επίσης κορυφαία προτεραιότητα για την εταιρεία του. Το 2023, ο τεχνολογικός γίγαντας διέθεσε πάνω από 6,8 εκατομμύρια δολάρια για την προσωπική ασφάλεια του Pichai, σύμφωνα με κατάθεση στην SEC.

Η εταιρεία πληρώνει επίσης για ένα εταιρικό αυτοκίνητο και τη χρήση «μη εμπορικών αεροσκαφών», π.χ. το ιδιωτικό τζετ.

Tesla

Ο Ίλον Μασκ της Tesla δεν είναι ξένος στο προσκήνιο και το νομοσχέδιο για την προσωπική του ασφάλεια αντικατοπτρίζει αυτό. Η Tesla πλήρωσε 2,4 εκατομμύρια δολάρια το 2023 σε μια εταιρεία ασφαλείας που ανήκει στον Mασκ για υπηρεσίες ασφαλείας, μαζί με άλλα 500.000 δολάρια μέχρι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Το ιλιγγιώδες κόστος ασφαλείας του πομπώδους διευθύνοντος συμβούλου είναι προφανώς πολύ απαραίτητο. Τον Ιούλιο, ο Μασκ ανέφερε σε ανάρτησή του στο X ότι δύο ξεχωριστά άτομα προσπάθησαν να τον σκοτώσουν τους τελευταίους οκτώ μήνες.

«Συνελήφθησαν με όπλα περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από τα κεντρικά γραφεία της Tesla στο Τέξας», έγραψε ο Mασκ.

Apple

Αν και ο Tιμ Κουκ δεν είναι τόσο διάσημος όσο ο προκάτοχός του, ο εμβληματικός Στιβ Τζομπς, εξακολουθεί να είναι ο πιο επιτυχημένος διευθύνων σύμβουλος της Apple και η εταιρεία τον θέλει για πολλά χρόνια ακόμα.

Η Apple πλήρωσε 820. 309 δολάρια για έξοδα που σχετίζονται με την ασφάλεια του Tim Cook το 2023, τα οποία, αν και δεν ήταν ψίχουλα, ήταν ακόμα λιγότερα από τα 1.6 εκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε για τη χρήση του ιδιωτικού τζετ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή