Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής (τοπική ώρα) στη Φλόριντα όταν πυροβολισμοί ακούστηκαν σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός είναι «ασφαλής». Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος έπαιζε γκολφ στο Trump International Golf Club, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ασφαλής μετά από πυροβολισμούς στην περιοχή. Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του, Στίβεν Τσουνγκ, σε δήλωση που δεν παρείχε πρόσθετες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το CNN,  το γήπεδο όπου έπαιζε γκολφ ο Ντόναλντ Τραμπ αποκλείστηκε αμέσως. Η Μυστική Υπηρεσία δήλωσε στο X ότι συνεργάζεται με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Palm Beach για να διερευνήσει το περιστατικό.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, η υποψήφια για την προεδρία των Δημοκρατικών, είχαν ενημερωθεί και οι δύο και θα ενημερώνονται για την έρευνα. Ο Λευκός Οίκος πρόσθεσε ότι είναι «ανακουφισμένοι» που γνωρίζουν ότι ο Τραμπ είναι ασφαλής.

Απόπειρα δολοφονίας

Θυμίζουμε πως ο Ντ. Τραμπ τραυματίστηκε σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, σε προεκλογική συγκέντρωση, στην Πενσιλβάνια στις 13 Ιουλίου.

Ενώ ο Τραμπ μιλούσε, ο φερόμενος ως δράστης, Τόμας Μάθιου Κρουκς, έριξε οκτώ σφαίρες από μια κοντινή στέγη, τραυματίζοντας στο αυτί του πρώην προέδρου και σκοτώνοντας έναν θεατή. Δύο άλλοι παρευρισκόμενοι τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Ο 20χρονος Κρουκς πυροβολήθηκε θανάσιμα από τις αρχές λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς.

Η απόπειρα δολοφονίας προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη ετοιμότητας της Μυστικής Υπηρεσίας για την προστασία του πρώην προέδρου.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα