Δημοσκόπηση που έγινε στη Βρετανία αλλάζει τα δεδομένα που ισχύουν για το Brexit. H μέτρηση έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας independent, η οποία παραθέτει τα ευρήματα έρευνας της Redfield & Wilton μετά τις κινήσεις του Κιερ Σταρμερ για την ενίσχυση των δεσμών της Βρετανίας με την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, το 56% δηλώνει ότι θα ψήφιζε υπέρ της επανένταξης στην ΕΕ, αν διεξαγόταν σήμερα ένα άλλο δημοψήφισμα. Αυτό περιλαμβάνει σχεδόν έναν στους τέσσερις (23%) από εκείνους που ψήφισαν Leave το 2016. Συνολικά 44% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής. Αυτό περιλαμβάνει το 17 τοις εκατό που ψήφισε Remain πριν από οκτώ χρόνια.

Το μεγάλο πείραμα με τη χαλυβουργία στη Βρετανία [γράφημα]

Μάλιστα, ο αριθμός των ατόμων που επιθυμούν να επανέλθει η χώρα στην Ευρωπαική Ένωση, ήταν ακόμη μεγαλύτερος στο παρελθόν. Έχει μειωθεί κατά πέντε τοις εκατό από τον Ιούνιο, πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών.

Η γενιά Ζ ψηφίζει επανένταξη

Μεταξύ των 18-24 ετών, στους οποίους περιλαμβάνεται και η γενιά Z, συνολικά το 61% θα ψήφιζε υπέρ της επανένταξης. Μόνο το 28 τοις εκατό θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής. Ανάλογη υποστήριξη για την επανένταξη στην ΕΕ υπάρχει και μεταξύ των ηλικιών 25 έως 44 ετών. Η υποστήριξη για την παραμονή εκτός ΕΕ είναι πιο εμφανής μεταξύ των ατόμων άνω των 55 ετών.

Περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους (52%) επιθυμούν ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit εντός πέντε ετών, συμπεριλαμβανομένου του 73% εκείνων που υποστήριξαν την παραμονή το 2016. Συνολικά το 34% είναι αντίθετο σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Πιθανό ένα ακόμα δημοψήφισμα

Για πρώτη φορά από τότε που η Redfield & Wilton άρχισε να διεξάγει τέτοιες δημοσκοπήσεις το 2021, οι ψηφοφόροι θεωρούν πιθανό ένα άλλο δημοψήφισμα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Το 34% δήλωσε ότι αναμένει ένα δεύτερο δημοψήφισμα μέσα σε μια δεκαετία- το 31% διαφώνησε.

Ανεξάρτητα από το αν οι πολίτες επιθυμούν ένα νέο δημοψήφισμα, πιστεύουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ότι τα πράγματα στη Βρετανία έχουν επιδεινωθεί ως άμεση συνέπεια του Brexit – σε όλους τους τομείς.

Στην ερώτηση αν η οικονομία είναι ισχυρότερη ή ασθενέστερη από ό,τι θα ήταν διαφορετικά αν δεν είχε συμβεί το Brexit, το 43% απάντησε ότι είναι ασθενέστερη- το 22% απάντησε ότι είναι ισχυρότερη.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νίκος Παππάς: Ενορχηστρωτής της προσπάθειας συγκάλυψης για τα Τέμπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Επικαιρότητα |

Νίκος Παππάς: Ενορχηστρωτής της προσπάθειας συγκάλυψης για τα Τέμπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι δεν υπάρχει κώλυμα για υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής του

Ουκρανία: Ποντάρει στους πυραύλους της Δύσης – Θα απαντήσει ο Πούτιν με πυρηνική δοκιμή;
Επικαιρότητα |

Η Ουκρανία ποντάρει στους πυραύλους της Δύσης – Θα απαντήσει ο Πούτιν με πυρηνική δοκιμή;

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Δύση μπορεί να περάσει την κόκκινη γραμμή αν δώσει άδεια στο Κίεβο να χτυπήσει τη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Μια πυρηνική προειδοποίηση δεν αποκλείεται.